Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. április 29. Az év 120. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739402. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tűszúrás nélküli vércukormérő – Izraelből

 Tűszúrás nélküli vércukormérő – Izraelből
Infovilág

Jó évtizeden belül mintegy harmadával több lesz a cukorbeteg, mint amennyi az ezredforduló évében volt – olvasható az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének jelentésében. Bár Izrael a világ egyik legegészségesebb országa, statisztikák mutatják, hogy ott is folyamatosan növekszik a cukorbetegség aránya a lakosság körében, évente mintegy 3 százalékkal.

Az elmúlt években egy sor kezdő és évek óta piacon működő vállalat is kifejlesztett már eszközöket a cukorbetegek életének megkönnyítésére. A legújabb módszerrel a legkisebb fájdalom nélkül, egyszerűen mérhető a vércukorszint. A Cnoga Medical termékével tűszúrás nélkül, egy kamera segítségével, az ujjon lévő árnyékok változását figyelve végezhető vércukor-diagnózist. A fejlesztők szerint a Combo Glucometer ugyanolyan pontosan méri a vércukorszintet, mint a hagyományos, tűszúrással működő készülékek. A digitálisan összegyűjtött adatok elemzése pedig különösen könnyű különféle applikációk használatával.

Izrael a világ egyik legdinamikusabban fejlődő tudásalapú gazdasága, amit gyakran start-up nemzetként emlegetnek. Exportjának többségét az innovatív iparágak adják.

A tűszúrás nélküli vércukormérő már több országban is kapható, jó négyszáz dollárba kerül. A kínai BOE opto-elektronikai társaság nemrég 50 millió dolláros befektetéssel megszerezte az izraeli Cnoga Medical részvényeinek kis híján a negyedét.