Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

​Ösztöndíj reménybeli mozdonyvezetőknek

​Ösztöndíj reménybeli mozdonyvezetőknek
(Tudósítónktól)

Együttműködési megállapodást írtak alá dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke, és Schőn Beatrix, a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma igazgatója, valamint Futóné Szaucsuk Erika, a Bánki Donát Alapítvány elnöke a Rail Cargo Hungaria Zrt. mozdonyvezetők utánpótlását előkészítő programjának a megvalósításáról.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. a magyar vasúti árufuvarozási ágazat piacvezetője és legnagyobb munkaadója felelősséget érez a szakember-utánpótlásért. A munkaerőhiány ugyanis a vállalat fejlődésének egyik gátjává vált. A jövőbeni sikeres működés céljából a Rail Cargo Hungaria egy sor módon fektet be az utánpótlás-nevelésbe: a Debreceni Egyetemen kreditpontos mesterképzést működtet, kurzust támogat a Dunaújvárosi Egyetemen, gyakornoki programjában fiatal diplomásoknak kínál lehetőséget arra, közvetlen tapasztalatokat szerezhessenek az árufuvarozásról.

A dunaújvárosi középiskolában most aláírt program célja a közlekedésgépész tagozaton németet tanuló olyan diákok támogatása, akik jövőjüket mozdonyvezetőként képzelik el.

A támogatás ebben a tanévben összesen 2 750 000 forint. Az ösztöndíjban az iskola tíz, 9. osztályos közlekedésgépész tagozatos tanulója részesül. Az ösztöndíj a tanulmányi eredménytől függően személyenként havi 15–40 ezer forint.

A Rail Cargo Hungaria évente több mint 135 ezer vonatot és mintegy 32 millió tonna árut mozgat meg, amelyből mintegy 10 millió tonnát a 25 mozdonyból álló saját flottájával szállít.