Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Huszonhatodszor is: innovációs nagydíj

Huszonhatodszor is: innovációs nagydíj
LigetPress

Ma az Akadémia Klubjában hirdette meg a Magyar Innovációs Szövetség a 26. Magyar Innovációs Nagydíjat. A pályázaton a hazánkban bejegyzett azok a vállalkozások vehetnek részt, amelyek az idén kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) tetemes üzleti hasznot értek el.

A pályázatot éppen 25 évvel ezelőtt hirdették meg először, azóta összesen 1157 pályázat érkezett, s a 997 mérhető innovációs teljesítmény közül 196 kapott innovációs díjat. Az idei pályázat alapján is odaítélik a zsűri által a legkiemelkedőbb innovációs teljesítményt elismerő Magyar Innovációs Nagydíjat, továbbá ipari, agrár, környezetvédelmi és fejlesztési kategóriában, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának innovációs díjával ismerik el a legjobbakat jövő március végén az Országházában.

Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke a pályázat mostani meghirdetésekor hangoztatta: az innováció – amint azt a Nobel-díjas Gábor Dénes csaknem fél évszázada megfogalmazta – gazdasági és társadalmi szempontból is hasznos kutatási és fejlesztési eredmény. A múlt negyedszázadban, tehát a Magyar Innovációs Nagydíj megalapítása óta, a magyar újítások kereken tízezermillió forint hasznot hoztak.