Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Egri siker a düsseldorfi medtec/Medica-kiállításon

Egri siker a düsseldorfi medtec/Medica-kiállításon
(Tudósítónktól)

A minap zárult a németországi Düsseldorfban a medtech/Medica orvos-technológiai kongresszus és kiállítás, a világ legnagyobb egészségügyi szakmai rendezvénye. Az eseményen a világ minden tájáról érkezett kardiológusok, háziorvosok, disztribútor és befektetői cégek képviselői meglepően kedvezően értékelték az egri Sanatmetal Kft. mobil EKG szívdiagnosztikai eszközét.

A medtech/Medica WIWE-standján ingyenes EKG-mérésen és szívegészségügyi kockázatbecslés formájában ismerkedhettek a 70 országból érkezett érdeklődök a maga nemében egyedülálló, magyar fejlesztésű, mobil EKG-val. Az alig egy percig tartó vizsgálatok minden tizedik részvevőjénél a készülék a normális (egészséges) állapothoz képest eltéréseket jelzett, többségében szívritmuszavart.

A többi között német, amerikai, brit, francia, kanadai szakemberek nyilatkoztak nagyon kedvezően a készülékről. Méltatták tudását, a készülék egyszerű használatát, a magas színvonalú kivitelezést, a magyar szakemberek innovatív ötleteinek a megvalósulását, továbbá azt, hogy a WIWE a magyar orvos-technológiai ipar egyik remekműve. A sok országból érkezett szakemberek szerint a névjegy nagyságú EKG-készülék igen fontos szerepet tölthet be diagnosztikában azzal, hogy rendszeres használatával – miután figyelmezteti gazdáját az előfordulható bajra – a súlyos állapot megelőzhető.

„A pitvarfibrilláció – a sztrók esélyét ötszörösére növelő ritmuszavar – felismerésében ez az okos készülék nagyon fontos szerepet tölthet be az átlagember kezében is” – jelentette ki egy német kardiológus professzor, majd hozzátette: bárcsak egyre többen tennének szívük egészségének fenntartásáért.

Egy orvosi műszereket, készüléket, berendezéseket forgalmazó nagykereskedelmi vállalat képviselője szerint az egriek által kifejlesztett WIWE „a kiállítás leginnovatívabb terméke”.

„Első osztályú a dizájn és a kivitelezés! Több mobil EKG-megoldás is létezik, de ilyen praktikus kis eszközt ritkán lát az ember! Gratulálok a fejlesztőknek! A medtech/Medica legjobb terméke!” – jelentette ki francia befektető.

A WIWE legközelebb a jövő februárban, Barcelonában, a Mobile World Congress alkalmával lép újra a nemzetközi szakmai közönség elé. Az akár életmentő készülék az e hét végén időszerű „black friday” alkalmával számottevő engedménnyel megvásárolható.