Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Csokoládé-királynő jelmezben

Csokoládé-királynő jelmezben
Elek Lenke

Ma már se szeri, se száma a szakácskönyveknek és világszerte megnőtt azon fajtájúaké is, amelyekhez hírességek, sztárok adják a nevüket. Hegyi Barbara több kiadást megért „Abraka babra” című könyve azért üdítő kivétel ebben a dömpingben, mert valójában nem szakácskönyv, igaz, még ha jó receptek vannak is benne. Inkább feltárulkozás, ugyanis saját privát szférája is betüremkedik – mindig ízlésesen és visszafogottan – a sorok és kiváló fotók közé.

Ki ne lenne kíváncsi, egy olyan háziasszonyra, aki egy élő zenészlegenda, Zorán felesége, és a Vígszínház vezető színésznője? Bár illett volna e két „státuszt” megfordítani – már csak az időrend kedvéért is…

Szerintem többszörös megpróbáltatás egy olyan színésznő élete, aki imád főzni, sütni, sőt, csokoládés bonbonok ezreit saját kezűleg, barátnői segítségével képes profi módon legyártani, miközben állandóan fogyókúráznia kell, nehogy szűk legyen valamelyik jelmez.

Milyen is egy ilyen karácsonyi csokoládékészítés hangulata? Erről Presser Gábor nyilatkozik a hátsó borítón:

Mikor Barbaránál kitör a csokoládégyár(tás), különös hangjáték szól. A konyhában és csatolt területen a nők zsivajognak, hangzavaroznak, nyilván így lesz a csokoládé. A férfiak a szobában – főleg Zorán és én – füstöt csinálunk, lapozunk, cserélünk lemezt, pohár is koccan. Néha kapunk valamit a konyhából. Csokoládébéke.”

Azért a chilis zöldcitromos lazac édesköménnyel meg a sütőtökös rizottó sem akármi… vagy hogy mit lehet kihozni egy mákosgubából, azt is érdemes áttanulmányozni. Igy akár meg is van a karácsonyi menü. Persze azt a szenvedélyt, humort, életkedvet nem lehet egy könyv lapjairól, akármilyen kiváló is, beleplántálni egy fogásba, ami Barbarából – ki tudja, honnan – árad.

De ez maradjon az ő titka…