Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

„Egy csepp világnap” és diabétesz-séta: vasárnap

„Egy csepp világnap” és diabétesz-séta: vasárnap
LigetPress

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 12-én, vasárnap 10–18 óra között új helyszínen, Budapesten a Millennáris B-épületében tartja ingyenes családi egészségnapját, az „egy csepp világnapot”.

Erős Antónia vezeti az idén is a már hagyományos diabétesz-sétát, mellyel az Egy Csepp Figyelem Alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú cukorbetegség megelőzéséért, és hogy a sport a cukorbetegek számára az életminőség látványos javulásával, a jobb vércukorértékekkel jár.

Az „egy csepp világnap” fővárosi rendezvényén fellépnek mások között Tóth Vera, a Kolompos Együttes, a Talamba Ütőegyüttes, az X-Faktor énekesei és előadást tart Szabó György büki füvesember is. Pataki Zita, Vadon Jani, Rákóczi Feri, a Barátok közt szereplői - Erős Antónia vezetésével - interaktív Egészség-Talkshowk-ban működnek közre. Lesz „egy csepp konyha” és az érdeklődők megkóstolhatják a Magyarország cukormentes tortája verseny győztesét, a Pöttyös Pannit.

A Cseppont-patikahetek alkalmával, november 6–19. között tetemes kedvezménnyel vásárolhat bárki bizonyos egészségügyi mérőeszközöket és tesztcsíkokat patikák százaiban.