Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Eurocities-eszmecsere: Bécs hitelből építene iskolákat

Eurocities-eszmecsere: Bécs hitelből építene iskolákat
EuroCommPR*Bécs

Bécsben tartották a minap az Eurocities gazdasági és fejlesztési fórumának (EDF) éves találkozóját. Az eszmecserén a földrészünk érdekeit szolgáló városi befektetésekről volt szó.

Bécs tavaly ősz óta tölti be az európai nagyvárosokat tömörítő szövetség, az Eurocities gazdasági fejlesztési fórumának (EDF) elnöki tisztségét. Az osztrák fővárosban tartott legutóbbi konferencián 18 ország 40 nagyvárosa képviseltette magát. A fórum központi témáját a városok hosszú távú befektetései adták. Kiemelték: az olyan növekvő nagyvárosok számára, mint Bécs, a lakosok kiváló életminőségének fenntartása és növelése végett különösen nagy szükség van a közcélú befektetésekre.

Tanja Wehsely, a bécsi városi közgyűlés képviselője vezette az ülést; a fővárosi tisztségviselő hangsúlyozta: olyan megtérülő befektetésekre, mint iskolák és óvodák létesítése, gazdaságos lenne kölcsönök felvétele. „A gyermekek, akiket ma ott oktatnak, pár év múltán belépnek a munka világába, ahol adót fizetnek, amiből az adósság törleszthető".

Bécs 1995 óta tagja a 250 ezernél több lakosú városokat tömörítő Eurocities-nek. A szervezetnek jelenleg 139 tagja van, köztük Budapest is, illetve további 40 partnervárosa; a városszövetség összesen 130 millió embert képvisel.