Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bécsbe várják a reményre jogosító, kezdő vállalkozásokat

Bécsbe várják a reményre jogosító, kezdő vállalkozásokat
EuroCommPR*Bécs

A Wirtschaftsagentur Wien (Bécsi Gazdasági Ügynökség) újra az osztrák szövetségi fővárosba hívja a legsikeresebb (nemzetközi) kezdő, föltörekvő, sikeres vállalkozásokat. A szervezet már évek óta támogatja az érdeklődőket a Start-up Package szolgáltatásával.  A csomagot elnyert cégek két hónapig ingyen megmérethetik magukat a bécsi gazdasági környezetben. Az idei startup-csomagra jövő január 31-ig lehet jelentkezni.  (Illusztráció: WU Wirtschaftsagentur/Wien /DavidBohmann)

A Bécsi Gazdasági Ügynökség 2015-ben hirdette meg a támogatási programját, amelyre külföldi kezdő, föltörekvő, sikeres vállalkozások pályázhatnak. Aki elnyeri a támogatást, két hónapra Bécsbe mehet, hogy körülnézzen a bécsi startup-környezetben, valamint személyre szabott tanácsadásokon vehet részt és a fejlődő cégek számára berendezett 32 közösségi munkahely egyikében dolgozhat. A program ingyenes szolgáltatása még az útiköltség, a szállás, jegyeket a Pioneers fesztiválra; a szerencsés nyertesek értékes kapcsolatokat alakíthatnak ki és beilleszkedhetnek a bécsi startup-környezetbe.

A program annyira sikeres, hogy a múlt két évben a benyújtott pályázatok száma megsokszorozódottt: 2015-ben 40, az idén már 230 vállalkozás adta be jelentkezését 73 országból. Magyarországról eddig 15 pályázat érkezett a csomagra. A nagy érdeklődésre való tekintettel a gazdasági ügynökség az idén megkettőzte a helyek számát, miáltal jövőre már 20 reményes vállalkozás látogathat Bécsbe a programnak köszönhetően.

Új pályázatokat egészen 2018. január 31-ig lehet benyújtani. További információk itt.

Címkék