Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Vajnáék menesztették a Bors, a Kisalföld és a Délmagyarország vezetését

Vajnáék menesztették a Bors, a Kisalföld és a Délmagyarország vezetését

Távoznia kellett Szekeres Tamás főszerkesztőnek és az aktuális rovat vezetőjének, Sal Endrének a filmügyi kormánybiztos által megszerzett bulvárnapilaptól, a Borstól – írta meg először az Index, hozzátéve, hogy az új főszerkesztő Kovács Vince lesz, aki eddig szintén az aktuális rovatban dolgozott. A főszerkesztő-helyettes Kövess László lesz, aki mostanáig a sztár rovatot vezette.

Szekeres Tamás egyébként nem sokáig lehetett a lap főszerkesztője, hiszen 2016 végén nevezték ki, miután a korábbi főszerkesztő, Pallagi Ferenc nyugdíjba vonult.

Időközben a Lapcom Zrt. hivatalosan is bejelentette, hogy új vezetőket nevezett ki nem csupán a Bors, de a Kisalföld és a Délmagyarország napilapok élére is, valamint új szakember tölti be a stratégiai igazgatói posztot, illetve a közleményben megerősítik, hogy Kovács Vince veszi át Szekeres Tamástól a Borsot, Szekeres pedig közös megegyezéssel távozik a vállalattól. Sal Endre, a Bors főszerkesztő-helyettese ugyancsak közös megegyezéssel távozik a szerkesztőségtől. A Kisalföld főszerkesztői, kiadóvezetői feladatait Garamvölgyi Imre látja el, az eddigi főszerkesztő-kiadóvezető Nyerges Csaba közös megegyezéssel távozik a Lapcomtól.

Délmagyarország új főszerkesztőjének, valamint kiadóvezetőjének Bonifert Gábort, helyettesének Gidró Krisztát nevezték ki. A lap eddigi főszerkesztője, kiadóvezetője Kóti Zoltán és főszerkesztő-helyettese Szögi Andrea közös megegyezéssel távozik a cégtől. A Lapcom stratégiai igazgató feladatait novembertől Élő Gábor veszi át, aki a Mediaworks stratégiai igazgatói székéből érkezik a céghez. Andreas Merz vezérigazgató irányítása mellett a vállalat felsővezetésének az új szakember érkezésével továbbra is tagja marad Györke Zoltán marketing és kereskedelmi vezérigazgató-helyettes, Rigó Judit gazdasági igazgató, Kovács Tibor HR-igazgató valamint Szabady Balázs műszaki igazgató.

A Bors lapigazgatói feladatait továbbra is Kiss Eleonóra látja el. Nádori Péter tartalomfejlesztésért vezérigazgató-helyettes még a tulajdonosi tranzakció lezárását megelőzően kérte munkaviszonya megszüntetését, ő a héten távozik a Lapcomtól.

(További részletek itt, tessék kattintani!)

Előzmény: Lapzárta a Kisalföldnél – sajtószabadságért tüntettek győriek

Címkék