Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Sztrók-világnap – ajándék WIWE-készülék sportolóknak

Sztrók-világnap – ajándék WIWE-készülék sportolóknak
(Tudósítónktól)

Az egri Sanatmetal Kft. életmentő kampánnyal csatlakozik a sztrók világnapja rendezvénysorozathoz, és a többi között ingyenes készülékeket ajánl fel sportegyesületeknek. Különösen időszerűvé teszi a gesztust, hogy kiváló sportolók tragédiáját is hirtelen szívhalál okozta a közeli múltban. Holott rendszeres EKG-szűréssel a halálesetek háromnegyede megelőzhető lenne.

Hazánkban a szív- és érrendszeri betegségek több embertársunk halálát okozzák, mint valamennyi egyéb betegség, baleset együttvéve. A sztrók évente 50 ezer honfitársunkat sújtja, a hirtelen szívhalálnak hazánkban évente 25 000 ember esik áldozatul, ritmuszavarban a lakosság 3 százaléka érintett, miközben 4-ből 3 haláleset megelőzhető lenne rendszeres EKG-szűréssel.

Hirtelen szívmegállás miatt néhány hét leforgása alatt két kiváló sportoló is elhunyt. Az egri Sanatmetal Kft. által kifejlesztett, névjegykártya méretű mobil EKG, a WIWE – miként lapunkban is hírt adtunk róla – klinikai szintű EKG-felvételt készít és sztrók, illetve hirtelen szívmegállás-kockázati becslést végez mindössze egy perc alatt, bárhol, bármikor. A kiértékelő algoritmus pontossága 98,69%-os, a használatával kapcsolatos friss klinikai tanulmány is bizonyítja, hogy a páciensek és élsportolók WIWE-val végzett vizsgálati módszere hatékony, helytelen orvosi döntés nem született.

Az egri vállalkozás holnap kezdődő kampánya kapcsolódik a sztróke világnapja rendezvénysorozathoz. Ez alkalomból 50 WIWE-készüléket ajánlott fel ingyen sportegyesületek számára, segítendő a hirtelen szívmegállás megelőzését. Az első készülékért a felajánlást publikálása után röviddel a ZF Eger Vízilabda bajnok csapata jelentkezett.

Csörghe Ádám, a egri Sanatmetal Kft. sajtófőnöke munkatársunkat arról is tájékoztatta, hogy a sztrók-világnap alkalmából nyereményjátékkal, felvilágosító cikkekkel és árkedvezménnyel is segíti a szélütés, agyi érelzáródás megelőzését. Az akár az egész család által használható WIWE a rizikóbecslés mellett tanácsokkal támogatja tulajdonosát az egészséges életmód kialakításában, automatikusan egészségnaplót vezet a vizsgálati eredményeiről, amelyek eredmények továbbküldhetők orvosi kiértékelésre.

A WIWE-ot már nem csupán itthon, hanem külföldön is egyre többen használják: eddig 20 országban kezdődött meg a készülék bejegyzése.