Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Sarka Kata is képbe került Trump orosz kapcsolatai nyomozásában

Sarka Kata is képbe került Trump orosz kapcsolatai nyomozásában

Legalább 100 ezer magyar fiatal él Nagy-Britanniában, s 400 ezer hagyta el a hazáját 2004, az uniós csatlakozás óta. Magyarországon alacsony a fiatalok munkanélküliségi mutatója, a fizetések közötti különbség viszont annál nagyobb.

Itthon 360 angol fontnak felel meg átlagos keresetük, a brit királyságban és Németországban 1256 font – számol be a brit Express Sunday. Ezt a politikusok agyelszívásnak nevezik, és a jelenség szerintük 10 éven belül gazdasági összeomláshoz vezethet.  Az EU Bér-szakszervezete szerint Európában nemcsak a külső migrációs válság, hanem a kivándorlás is a közösségek, családok szétesésével fenyeget – túl a gazdasági veszteségeken, ezért a bérek egységesítésének szükségességét veti fel az uniós érdekvédő csoport.

A béregyenlőtlenség a keleti blokk országait kezelhetetlen helyzetbe taszíthatja. Lakossága tizedét veszítette el például Litvánia, s hasonló helyzettel küzdenek a Visegrádi 4-ek, akik viszont nem hajlandóak befogadni a menekülteket. A visszás helyzet tovább mélyíti Európa megosztottságát. 

Ehhez kapcsolódik egy másik Express Sunday-cikk, amelyben Szijjártó Péter szavait idézik, aki interjút adott az orosz Russia Today tv-nek. Ebben hipokratának nevezi azokat, akiktől egyenes beszédet várna el, hiszen szerinte épp az uniós értékekből következik a tagállamok szabadsága. Szijjártó szerint az uniós menekültpolitika – zsákutca. Orbán Viktor Jean-Claude Junckernek címzett leveléből idéznek, amely szerint az Európai Bizottság elnöke a migránsok országává akarja tenni Magyarországot, ahol az erőszak fenyeget.

Ismét téma lett az amerikai sajtóban Donald Trump 2013-i moszkvai „aranyesője”, amikor a nemzetközi szépségverseny alkalmával a Ritz-Carltonban szállt meg az akkor még csak ingatlanmágnásként ismert milliárdos. Az Inquisitr lap Sarka Katáról videóval beágyazott cikkben az után kutat, kik vehettek részt az elnöki lakosztály ágyát aranyesővel körbevizelt partin. Már a címe is jelzi, Miss Hungary, Sarka Kata szerint hazudott Trump a partit megörökítő videofelvételről.

Trump ugyanis azt mondta: tisztában volt azzal, hogy kamerákkal megfigyelhetik, ezért különösen óvatos volt. Robert Mueller rendkívüli amerikai ügyész az elnök és csapata orosz kapcsolatai után nyomoz, s most ismét vizsgálatának fókuszába került az MI6 volt ügynöke, Christopher Steele által készített dosszié. Az oroszok ezzel az aranyesős felvétellel zsarolhatták/ják Trumpot. Sarka Kata pedig úgy került a képbe, hogy az amerikai lap rátalált májusi magyar nyelvű interjújára, amelyben maga dicsekedett el azzal, hogy a szépségversenyen találkozott Trumppal, meghívta őt a szállodai szobájába és még egy névjegyet is a kezébe nyomott.

A San Francisco-i református egyház Kósa Lajost, Debrecen volt polgármesterét hívta meg október 23-ára beszédet tartani. A kanadai Hungarian Free Press a nemrég menesztett frakcióvezető portréját részletesen megrajzolva és Mr. 20%-nak is nevezve arra kéri a helybéli egyházvezetőket és Szabó László nemrég kinevezett amerikai nagykövetet Washingtonban, hogy vonják vissza Kósa Lajos politikai provokációnak tekinthető meghívását, aki Horthy és Wass Albert híveként is érdemtelen az ünnepi beszéd elmondására.

Arizona republikánus képviselője, Paul Gosar szerint az augusztusi charlottesville-i, a fehérek felsőbbrendűségét hirdető felvonulást – ahol egy embert halálra gázoltak – Soros György szervezte. Erről beszélt a Vice News tv csatornának és jelent meg erről írást az amerikai Slate magazinban. A zsidó családba született Soros keresztény lehetett – így Paul Gosar –, akit nem kellett volna elhurcolni a koncentrációs táborba, sőt azt állítja a képviselő, hogy náci kollaboráns volt Soros. Alapítványa azonnal visszautasította a róla terjesztett konspirációs elméleteket, amely szerint nem működött együtt a nácikkal, senkinek nem kobozta el a vagyonát és egész életében azon dolgozott, hogy autokrata rendszerek soha többé ne verhessenek gyökeret a történelemben. Az alaptalan vádaskodások a holokauszt áldozatainak az emlékét gyalázzák meg. Egyébiránt az alt-right mozgalom vezetője, Richard Spencer most szombaton ismét rasszista tüntetést szervezett Charlottesville-ben.