Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 3. Az év 124. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739406. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kedves baloldali barátaim: csak két gondolat…

Kedves baloldali barátaim: csak két gondolat…
Horváth Kálmán

…hülyeségről, alkalmatlanságról, a politikai dilettantizmusról. Máskor a Fideszről, a hatalomról irkálok ilyesmiket, most a sorsommal rokonszenvezőkről, a változást ígérőkről.

Kedveseim, leszerepeltünk. Ti nem tudjátok a szerepeteket, tanulni nem akartok, én pedig nem tapsolok tovább a nektek. Lett volna két alkalom, észre sem vettétek, mennyire fontosak. Már nem csodálkozom, mást sem vesztek észre, miért pont ezt. Rosszul értelmeztetek, ujjongás helyett felháborodtatok. Kaptatok egy magas labdát, de nem csaptátok le, tovább pötyögtettétek.

A Fidesz vezetésű Dunakeszi közössége orvosi papírokat kért az egyik nem szeretem ellenzéki képviselőről. Azt mondták tudniuk kell minden állítólagos, esetleg titkolt betegségről. A maguk nevében mondták, ezt kellett volna politikai családjuk állásfoglalásaként értelmezni. Legyen az emberek, a választók joga röntgenezni vezetőiket. És ha ez így van, akkor DK-s Radnóti Henrik kisujjának kórlapja cserealapos Orbán Viktor diagnózisával. Ami jár, az jár: a magyarázat a száradó ajakra, az állítólagos külföldi szakrendelésekre.

Fideszesek mondták, mi ilyesmit nem találnánk ki, hogy a köz óhaja fontosabb az orvosi titoknál. Szóval, nem kell mindig elutasítani az ellenfél érveit, hanem, ha van benne kapaszkodó, akkor lehet megtapsolni, majd megragadni.  Csakhogy, kedves barátaim, helyettetek pironkodom, gyávák vagytok, másba akartok kapaszkodni. Gyanítom, ha trágyát szállít a hatalom, nektek az a kocsi sem büdös. Felkapaszkodtok, potyáztok, és nekünk, a szavazóitoknak azt bizonygatjátok, hogy a kantárt akarjátok behúzni. Hát elmentek ti…, mondjuk oda, ahova visznek. Mi pedig maradunk.

A második alkalom egy mondat volt, elhangzott. Molnár Gyula MSZP elnök felelt egy kérdésre. (Sajtótájékoztató október 2-a délelőtt) Elmarad a miniszterelnök-jelöltek annyira várt televíziós vitája Vona Gábor és Botka László között – jelentette be Molnár Gyula, majd kommentált. Azt mondta, hogy Orbán Viktor sosem vitázik, mindig kitér a vélemények nyílt ütköztetése elől. Molnár Gyula nem egyedül állt a pódiumon, a mikrofonállvány nem kaphatott a fejéhez, de egy párttársa megtehette volna. 

Máskor, a nap 24 órájában bármikor, lehet gyávának nevezni a hatalmon lévő miniszterelnököt, de percekkel a szocialista miniszterelnök-jelölt visszalépése után ilyet mondani – politikai öngyilkosság. Mert Orbán Viktor nyakkendőt kér, és megígéri, hogy ha ekkora rajta a nyomás, akkor elmegy bármelyik stúdióba. Nem kockáztat, mire felöltözik, és a tükörbe néz, már nincs kihívója. Ezért inkább marad a kockás ingnél, a szotyolánál és a monológnál.

A legenda szerint, Orbánnak egykori SZDSZ-es barátai mutatták meg, hogyan kell a nyakkendőt megkötni. Szüksége volt rá, miniszterelnökként diktátorok, uralkodók, államférfiak között forog, olykor látszik, hogy a divattervezők nem miatta találták ki az öltönyt.

Ideje lenne, hogy baloldali barátaim is felkérjenek valakit, mutassa már meg, hogyan kell a gatyát felkötni…