Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 2. Az év 123. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739405. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

4G labort létesített a Vodafone az Óbudai Egyetemen

4G labort létesített a Vodafone az Óbudai Egyetemen
LigetPress

Elkészült és már működik az Óbudai Egyetem 4G laborja a Vodafone Magyarország jóvoltából, így a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon működő Híradástechnika Intézet hallgatói már gyakorlati méréseket is végezhetnek a teszthálózaton.

A 4G bázisállomás telepítésével a Vodafone célja olyan valós gyakorlati tudás megszerzésének segítése, amelyet a hallgatók tanulmányaik befejeztével munkájuk közben is alkalmazhatnak. Az Óbudai Egyetem Híradástechnika Intézetének tesztlaborjában egy 2G mintahálózat, valamint egy 3G protokol teszter már eddig is a diákok rendelkezésére állt, a 4G hálózatról mindeddig csak elméleti tudást szerezhettek.

A Vodafone számára különösen fontos a 4G hálózat kifogástalan működtetése. Az országosan közel 95%-os kültéri lefedettséggel kiépített hálózat fejlesztése folyamatos, a 4G hálózatnál is gyorsabb 4G+ szolgáltatás pedig már az ország több pontján, így Budapesten és a Balaton keleti medencéjében is elérhető. A szolgáltatások minőségének javításához és fejlesztéséhez kiemelkedő képességű és tudású mérnökökre van szükség, az ő képzésüket segíti a mobiltelefon- és internet-szolgáltató.