Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Xerox-könyvmeglepetés világhírű írók közreműködésével

Xerox-könyvmeglepetés világhírű írók közreműködésével
(Tudósítónktól)

Egyedülálló irodalmi mű létrehozásába fogott bele a Xerox. Az amerikai vállalat „Set The Page Free” programja 14 ünnepelt, díjnyertes író és alkotó szakember együttműködésével valósul meg. Ők tizennégyen vállalták: közösen alkotnak a munka világáról, a modern munkahelyről szóló könyvet.

A készülő kötet attól lesz igazán különleges, hogy az eltérő múltú, stílusú szerzők a saját elképzelésük, fantáziájuk szerint vetik papírra a témáról vallott gondolataikat, így várhatóan rövid történetek, versek, dalok egyaránt helyet kapnak majd az oldalakon.

A könyv elkészítésében Lee Child, Joshua Ferris, Roxane Gay, Gary Shteyngart, Jonathan Ames, Billy Collins, Jonathan Coulton, Sloane Crosley, Jonathan Safran Foer, Chip Kidd, Valeria Luiselli, Alain Mabanckou, Aimee Mann és Joyce Carol Oates vesz részt. Az írásokból október végére áll össze a kész kötet, amelyet a Xerox először angolul, ingyenesen letölthető eBook formátumban fog elérhetővé tenni.

A vállalat technológiája, szoftverei, illetve applikációi révén teljes körű támogatást nyújt az íróknak, hogy a kezdeményezés sikerrel járjon. A cég egyebek között rendelkezésükre bocsátja a széles körű fordítói szolgáltatást nyújtó Xerox Easy Translator Service alkalmazását, a hangfelismerő technológiáját, illetve a hozzáférést a felhőszolgáltatásokhoz a szkennelés, a megosztás minél egyszerűbb kezelése céljából.

A Set The Page Free program a 92nd Street Y és a Worldreader nonprofit szervezetekkel közösen valósul meg. Előbbi az írók, művészek könyveinek megjelentetésén túl arra törekszik, hogy minél szorosabb kapcsolatot építsen ki világszerte a szerzők és az olvasók közt különböző programok, digitális fesztiválok, online szemináriumok révén.  A Worldreader pedig élen jár az olvasás nemzetközi népszerűsítésében, és a hátrányos helyzetűek felkarolásában. Erőfeszítéseiknek köszönhetően ma már ötven országban, több mint félmillió gyermek, illetve család ingyenesen fér hozzá a digitális könyvtárak kínálatához.