Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 7. Az év 128. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739410. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ösztöndj fővárosi kitűnő kisiskolásoknak

Ösztöndj fővárosi kitűnő kisiskolásoknak
(Tudósítónktól)

Ösztöndíj-pályázatot hirdetnek a rossz anyagi körülmények között élő, szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor kiemelkedő képességű, tehetséges és kitűnő tanulmányi eredményű, második, harmadik osztályos – ez alkalommal – budapesti tanulók támogatására 2017–18. tanévre.

Az egyébként országos ösztöndíj-pályázat keretében évente 160 gyermek részesül összesen 37 200 000 forint támogatásban. Jelenleg a megüresedett helyekre pályázhatnak – budapestiek. A támogatók a folyamatos kitűnő tanulmányi eredmény esetén a támogatást egészen a diploma megszerzéséig folyósítják az ösztöndíjra jogosultaknak.

A pályázati űrlap és a kért dokumentumok postára adásának határideje: szeptember 28., éjfél. A pályázatokat ide kell címezni: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, 1066 Budapest, Teréz krt. 24. Jelige: „Ösztöndíj”, a pályázó neve és a budapesti lakcímének kerülete.

A várhatóan a nagyszámú jelentkezés miatt csak a nyerteseket értesítik. Az ösztöndíjra minden olyan tanuló pályázhat, aki:

- a 2017/18. tanévben az általános iskola 2. vagy 3. osztályában tanul;

- akinek 2016/17. tanév végi tanulmányi szöveges értékelése jeles vagy kitűnő (a magatartás- és a szorgalom-értékelést is figyelembe veszik);

- akinek családjában az egy személyre jutó átlagjövedelem havi nettó 46 000 Ft-nál kevesebb, beleértve a családi pótlékot is.

A pályázati űrlap letölthető a www.gyermekmento.hu oldalról. További információ kérhető munkaidőben a Wendler.Baross@gyermekmento.hu e-mail címen vagy a budapesti 475 70 12-es telefonon.

A pályázat kiírói: a Magyar Nemzeti Bank, az MKB Bank Zrt., a Waberer's International Nyrt. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.