Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Csúsztatások Magyarországról a Trump-kedvenc médiában

Csúsztatások Magyarországról a Trump-kedvenc médiában

Az őt ért támadásokra dacos válaszul Soros György még több pénzt pumpál alapítványaiba világszerte, ezzel is erősítve lobbitevékenységét – adja hírül a konzervatív washingtoni LifeZette.

Például csak a washingtoni Open Society Policy Center az idén az első félévben már csaknem annyi pénzt elköltött, mint tavaly összesen (5,6 millió USD), aminek zömét a magyar kormány Soros-ellenes kampányának az ellenkampányára költötték. A CEU-ellenes törvényre, a tanszabadságra, amiről rendeletet is alkotott az amerikai kongresszus, valamint a civil szervezeteket külföldi ügynököknek minősítő törvény ellen lobbizott a Soros Alapítvány, aminek tevékenységét az újság fél mondatban radikális baloldalinak minősíti.

A Georgia Katonai Akadémia professzora szerint jogában is áll befolyásszerzésre költeni a pénzét, ezzel együtt kontroll alá kell venni a Soros-alapok működését. Hozzátette, szerinte Soros a globalizmus keresztapja, aki számos országban a nemzeti szuverenitást ássa alá. Naponta egyre több ember ébred arra, hogy a globalisták, de legfőképp Soros, a pénzükön keresztül igyekeznek a világot a maguk képére formálni. A professzor szerint ez vissza fog ütni Sorosra, mert minél több pénzt költ erre, annál jobban teret nyer a világban a populizmus.

A Donald Trump kedvenc médiumának tekinthető Breitbart News arról ír, hogy Semjén Zsolt szavai szerint Magyarország felajánlotta az iráni Aideen Strandsson befogadását, akire börtön vagy hitszegése miatt akár halál is várhatna Iránban, miután Svédország elutasította színésznő menedékkérelmét. Svédország kérdőre vonja Magyarországot, hogy nem fogadja be azt az ötezer menekültet, akit a dublini szerződés szerint be kellene fogadnia. Amire magyarázatul Orbán muszlim-ellenes politikáját hozza fel, illetve azt, hogy a referendumon a magyarok elutasították a menekültek befogadását. Arról nem ír, hogy érvénytelen lett a népszavazás.

Csúsztat és valótlanságot állít akkor is, amikor úgy fogalmaz, hogy Soros menekültpolitikáját a magyar nép elutasította, aminek ékes bizonyítéka a Soros-kampánysorozat volt.

A Prague Daily Monitor a visegrádi 4-ek EU-támogatottságáról közöl közvélemény-kutatást, s eszerint a lengyelek után a magyarok támogatják leginkább az uniós tagságot, a szlovákoknál a legrosszabb ez az arány, mert ott csak 3/5-ük. A cseheknek és a szlovákoknak fontosabb a nemzeti függetlenség.

Robert Fico kormányfő elhatárolta magát a Visegrádi Négyek által képviselt irányvonaltól, mondván, hogy a német és francia vonalat követve Szlovákia teljes mértékben osztja az Európai Unió alapértékeit – számol be a Reuters. Noha, tette hozzá pozsonyi sajtótájékoztatóján a szlovák miniszterelnök, továbbra is együtt kíván működni a V4-kel. Egy New York-i elemző ennek kapacsán úgy fogalmazott, a Visegrádi Négyeket ma a nacionalista gondolkodású Orbán Viktorral és a lengyel Jarosław Kaczynskival azonosítják be, ami nincs ínyére a szlovákoknak.

Holnap kezdődik a Wallenberg-család Marie Dupuy, Wallenberg unokahúga által indított peres eljárás Moszkvában, amit az örökösök az Orosz Szövetségi Titkosszolgálatok elleni indítottak – tudtuk meg a Voice of America angol nyelvű adásából. A meghallgatásra a szolgálattól kértek be dokumentumokat, tisztázandó a II. világháború végén történteket. Az orosz börtönbe zárt Raoul Wallenberg halálának körülményei máig rejtélyesek, s a családot képviselő ügyvéd szerint most sem fognak kellő bizonyítékkal szolgálni, mint ahogy az elmúlt évtizedekben. A családnak továbbra is kételyei vannak afelől, hogy 35 évesen 1947-ben szívinfarktusban halt volna meg Raoul. 

Katonai menetelés, lőgyakorlat, kézigránát-dobás, hazafias propagandafilmek vetítése, a nemzeti zászló és a hősök előtti tisztelgés – mind-mind a kommunista időszak napi oktatási rutinjához tartoztak. Nos, ezt kívánja újra bevezetni az év végével Orbán Viktor a totalitarizmus, a parancsuralmi rendszer ideológiáját újrahonosítva – számol be a Deutche Welle. A lap által megkérdezett Mráz Ágoston Sámuel szerint szó sincs az ország újramilitarizálásáról a kötelező szolgálat megszűnte után, sokkal inkább arról van szó, hogy az Egyesült Államok elvárja a katonai büdzsé megemelését a tagállamaitól. S ebbe a képbe illik be a kormány intézkedése.

Kétszáz pakisztáni diáknak ad a magyar kormány egyetemi ösztöndíjat a debreceni egyetemtől kezdve Pécsen, Miskolcon, Dunaújvároson át Budapestig – adta hírül az iszlamabadi tv, a SAMAA honlapja, mivelhogy az ösztöndíjakat ünnepélyes ceremónia keretében adták át. Cserébe a pakisztáni kormány is 30 magyar diáknak ad ösztöndíjat. A programigazgató úgy fogalmazott az ünnepségen: ti, ösztöndíjasok lesztek Pakisztán nagykövetei, akik megmutatják az ország valódi arcát Magyarországnak.