Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 4. Az év 125. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739407. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Százötven év után is népszerű a Magyar Posta

Százötven év után is népszerű a Magyar Posta
Tóth Tibor

Egyre népszerűbb a Magyar Posta három évvel ezelőtt meghirdetett hűségprogramja, amely már több mint 700000 kártyabirtokos bizalmát élvezi. (A képen: bankkártyás csekkbefizetés a postán / foto: Kovács Bence.)

Csekket feladni-befizetni mindenekelőtt azért nem kedvelt időtöltés, mert kiadással jár, és azért sem, mert általában időbe telik, mire a feladó a postás kisasszony ablakához ér. A Magyar Posta azért, hogy ügyfelei kedvében járjon, három évvel ezelőtt meghirdette a hűségprogramját, amelynek lényege: minden befizetett csekk után szolgáltatásokra, illetve a postákon elkölthető „forintokra” beváltható pontokat ír jóvá ügyfeleinek. Az ÉnPostám Hűségprogramhoz tartozó ingyenes kártya már a kezdetektől kedvezményeket és ingyenes csoportos balesetbiztosítást kínált az igénylőknek, akiknek száma már az első évben elérte a 160 ezret. 

A program sikerét látva, a posta további szolgáltatásokra is kiterjesztette a programot, és 2015-től már a csekkbefizető automaták használatával és iCsekk befizetéssel is lehet pontokat gyűjteni. A számlatörténet és egyenleglekérdezés a Posta Mobil alkalmazással is elérhetővé vált. Az ügyfelek száma pedig folyamatosan nőtt, 2015 végére elérte a 235 000-et.

Tavaly a kedvezmények köre tovább bővült, és már nemcsak utazásokhoz, illetve biztosításokhoz, de a Posta Fotókönyvhöz is olcsóbban juthatnak hozzá a regisztráltak. Tavaly kiváltották a félmilliomodik kártyát is: birtokosa 500 000 jóváírt ponttal, és egy  névre szóló, nagyméretű, jelképes ÉnPostám kártyával is gazdagodott.

Tavaly az ügyfelek összesen  220 millió pontot gyűjtöttek és 180 milliót váltottak be a hűségprogramban. A Posta lojális közönsége folyamatosan növekszik. A ma már több mint 700 000 tag ráadásul ÉnPostám kártyájával a „150 éves a Magyar Posta” jubileumi programsorozat részeként az év végéig ingyen látogathatja a Bélyegmúzeumot, és a Postamúzeum (a képen) egyes kiállítóhelyeit is. 

Nemrég a társaság nagyszabású nyereményjátékot is szervezett, amelyben mindazok részt vehettek, akik a játék ideje alatt legalább négyszer használták kártyájukat pontgyűjtésre vagy pontbeváltásra. A „Használja ÉnPostám kártyáját és nyerjen!” akcióban 150 értékes ajándék talált gazdára – a 10 ezer forint értékű Rossmann-ajándékkártyától a félmilliós eMAG vásárlási utalványig.