Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Számítógépeket adományozott a Dán Nagykövetség a Mátrix-alapítványnak

Számítógépeket adományozott a Dán Nagykövetség a Mátrix-alapítványnak
Infovilág

A Mátrix Közhasznú Alapítvány „számítógép-álom” programja jól tanuló, ám hátrányos körülmények között élő gyermekeknek gondoskodik informatikai eszközökről.

Az évek óta sikeresen működő programot most a Dán Királyság Magyarországi Nagykövetsége támogatta 25 számítógéppel, monitorokkal és egyéb kiegészítőkkel. Minden felajánlás nagy segítség, így az alapítvány az adományt köszönettel fogadta. A gyermekeket támogató „számítógép-álom” program a www.matrixalapitvany.hu oldalon ismerhető meg.

Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöke a 2004 óta működő támogatói programról elmondta: a számítógép hátrányos helyzetű fiatalok számára az esélyteremtés, a felzárkóztatás eszköze. A jól tanuló, ám nagy- vagy csonka családban élő, nehéz anyagi körülmények között nevelkedő gyerekek juthatnak a támogatói program révén számítógépekhez és okoseszközökhöz.

Az alapítványhoz százszor ()!) annyian fordulnak kéréssel, mint amennyit teljesíthetnek, de a dán diplomáciai misszióéhoz hasonló támogatások révén van mód arra, hogy a leginkább rászorulók részesülhessenek informatikai támogatásban.