Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Pénztárcabarát nyaralás – új, közvetlen járatok – InterFlix-jegyek

Pénztárcabarát nyaralás – új, közvetlen járatok – InterFlix-jegyek
Infovilág

Bővítette zöld hálózatát a nyáron a FlixBus: magyarországi városokkal is összeköti a környező országok népszerű nyaralóhelyeit. Szlovénia, Horvát-, Olaszország és Erdély is új, napi járatokkal érhető el augusztusban.

A Németországban alapított startup vállalkozás, önmeghatározása szerint: európai mobilitási szolgáltató, 2013 óta kínál alternatív, kényelmes, megfizethető és környezetbarát utazási lehetőséget. Mára a földrész legkiterjedtebb távolsági buszhálózatát alakította ki napi 200 000 (!) járattal; jellegzetes, a környezetkímélő eszmét is hirdető zöld autóbuszai 1200 célállomást és 24 országot kötnek össze.

A FlixBus helyi kis- és középvállalkozásokkal működik együtt; szolgáltatásukban egyesítik a kiváló minőséget és a szakmai tapasztalatot. Regionális partnerei, gyakorta nemzedékek sikerei alapozottcsaládi vállalkozások felelnek a napi járatok és a FlixBus járműveinek üzemeltetéséért. Ily módon az innováció, a vállalkozási szellem és az erős, nemzetközi mobilitási márka egységet alkot a hagyományos kkv-ágazat tapasztalatával. A nemzetközileg is egyedülálló üzleti modell előnyeit hasznosítva szállítja utasok millióit Európa-szerte, és kínál folyamatosan sok ezer munkahelyet az iparágban.

A busztársaság természetesen a magyar piacon is megjelent; magyar nyelvű FlixBus mobilalkalmazása révén, illetve Európa-szerte működő 24 ezer (!) partner irodája folyamatosan új ajánlatokkal igyekszik megnyerni a reménybeli utasokat. A társaság sajtóval kapcsolatot tartó munkatársa ma arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy újdonságával, a InterFlix-jeggyel akár körutazássá is alakítható a nyaralás.

Azok számára, akik nem készültek fel előre az augusztusi nyaralási idényre, mégis útra kelnének, azok sokat megtakaríthatnak, ha a FlixBus nyári menetrendjéből választanak célpontokat. A Budapest és Padova között közlekedő járat például Szlovénia legszebb városait, Maribort és Ljubljanát érintve jut el Olaszországba, ahol a FlixBus utasai Triesztet és Velencét is választhatják megállóként.

Horvátország legnagyobb üdülőközpontjaiba is naponta indul közvetlen járat, és Zadar, Split mellett Közép-Dalmácia kisebb gyöngyszemei, Vodice, Primošten, Trogir és Makarska is elérhetők a menetrend szerint közlekedő buszokkal.

Akik inkább városnézést részesítik előnyben, vagy a kánikula elől menekülnének hűvösebb vidékre, az Erdélybe, Szlovákiába és Lengyelországba induló járatok közül választhatnak. A Budapest–Varsó vonalon a többi között Pozsony és Łódź is elérhető; a lengyel fővárost Wrocławval összekötő távolsági busz – jól kijelölt útvonalának köszönhetően – útba ejti az Alacsony-Tátra népszerű helyeit: Ružomberokot, Donovalyt.

A Romániába induló napi járatok Csíkszereda, Nagybánya, Marosvásárhely, Temesvár és Nagyszeben végállomással közlekednek; egyébként Aradot, Kolozsvárt és Gyulafehérvárt is összeköti a FlixBus a magyar fővárossal, sőt, egyes járatok Szegedről, Debrecenből indulnak.

A bevezetőben említett InterFlix-jegy európai körutazásra csábítja fölmutatóját. Egy híján száz euróért Európa öt városát kereshetik föl tulajdonosaik. Ráadásul ez a jegy három hónapig érvényes, az európai körutazásra indulók örömére. Megváltása egyszerű és korszerű.

„Zöld flottánk mindegyik járművén ingyenes WiFi, az ülések mellett pedig konnektor is található, ennek köszönhetően az okos eszközök hosszú utazás közben is végig használhatók” – újságolta Miklósy Boglárka, a FlixBus regionális szóvivője. A fiatal nemzedékeknek kedvező megoldás, hogy iOS-, Windows- és Android-rendszeren egyaránt elérhető ingyenes mobilalkalmazással egyszerű a jegyfoglalás, tanulmányozhatók az elérhető útvonalak, az utazással kapcsolatos friss információk. Az már csak hab a tortán, hogy az utasfelvételhez nincs szükség papír jegyre, elegendő a QR-kód, ráadásul az utasok az indulás előtti 15. percig módosíthatják útitervüket.