Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Lengyelország a fürdők országa is

Lengyelország a fürdők országa is
(Tudósítónktól)

Lengyelország mindig is a magyar turisták egyik kedvelt célpontja volt. Ezen a nyáron is sok élményt kínál.

Ilyen látványos sportrendezvény a The World Games, amelyet mindig a nyári olimpiát követő évben tartanak. A 10. alkalommal a játékokat Wrocławban, Świdnicában, Trzebinicában és Jelcz-Laskowicéban rendezik meg július 20–30. között. Száz ország több mint 3500 ezer sportolója méri össze erejét, tudását, ügyességét 31 sportágban.

A nyár a legnagyobb fürdőidény. Gomba módjára szaporodnak a termál- és élményfürdők a Małopolska térségben. Közülük a leghíresebbek és legújabbak SPA-kezeléseket, valamint rekreációs övezeteket kínálnak a család valamennyi tagjának.

A Podhale térségben a legnagyobb termálfürdő-komplexum a Zakopanéhoz közeli Chochołów helységben található. Medencéinek termálvize a sziklákból egy sereg jótékony hatású elemet,ként, kalciumot, magnéziumot, nátriumot tartalmaz. Az 1989–90-ben fúrt kutak vízhőmérséklete 82° Celsius.

A Krakkói Vizi Park a maga nemében a legnagyobb egész Lengyelországban. Az ezredfordulón megkapta „Az év építménye” díjat. Egész Małoposkában ez az egyetlen hely, ahol a víz bakteriológiai kezelése 100 százalékban ózon által történik, amelynek köszönhetően egyáltalán nem irritálja sem a szemet, sem a testbőrt.

A Green Velo keleti kerékpár-útvonal a leglátványosabb lengyelországi kerékpártúra: 2000 kilométernél is hosszabb, kijelölt kerékpárút a biciklivel kirándulók legnagyobb örömére. Az útvonal Kelet-Lengyelország öt – Varmia-Mazúria, Podlaskie, Lublini, Kárpátaljai és Świętokrzyskie/Szentkereszt – vajdaságán át vezet.