Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Magyar találmány forradalmasíthatja az otthoni egészségügyet

Magyar találmány forradalmasíthatja az otthoni egészségügyet
Infovilág

Száztízmillió forint értékű, többlépcsős befektetéssel többségi tulajdont szerzett a GB & Partners által kezelt EXIM Növekedési Magántőkealap a STEMP okoshőmérőt fejlesztő magyar vállalkozásban.

Az Eximbank befektetésével létrejött alapból megvalósult tőkeinjekciónak köszönhetően a STEMP a jövő év elején megjelenhet a több száz milliárd dolláros e-health-világpiacon.

Az okostechnológiák egyik különösen lendületesen fejlődő alkalmazási területe az egészségügy. Várakozások szerint 2022-re 308 milliárd dollárra nőhet a világméretű e-health piac, amelynek egyik alapját a hordható okoseszközök adják. Használóikkal azonnali képet kaphatnak egészségi állapotukról – bárhol és bármikor. A testhőmérés a mindennapokban használt leggyakoribb és legalapvetőbb egészségügyi vizsgálat, amelyet egy új magyar találmány forradalmasít.

A STEMP cserélhető tapasszal testre ragasztható, kisméretű hőmérő, amely folyamatosan méri a testhőmérsékletet. Beépített bluetooth-egységén keresztül folyamatosan továbbítja az adatokat az  erre a célra fejlesztett mobiltelefonos alkalmazásnak. Mivel a STEMP kicsi és újra tölthető, ezért kényelmes, folyamatos és pontos testhőmérést garantál használójának. Ésszerű és megbízható megoldás a kisgyerekek, az idősek és a gyermekvállalás előtt álló anyák számára.

A GB & Partners kiockázati tőkealap-kezelő felismerte az okoshőmérőben rejlő piaci lehetőségeket. A minap az általa kezelt EXIM Növekedési Magántőkealapon keresztül többségi részesedést szerzett a Krajcsik Zsolt feltaláló által tavaly alapított Biophilia Kft.-ben.

Az alap célja olyan társaságok finanszírozása, amelyek nagy növekedésre és kivitelre esélyesek.