Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Vass Enikő „Az év információbiztonsági újságírója”

Vass Enikő „Az év információbiztonsági újságírója”
Infovilág

Értékelte a felhívására beküldött pályázatokat a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület, és Vass Enikőt, az ITBusiness és Trade Magazin munkatársát tüntette ki vette „Az év információbiztonsági újságírója” címmel.

„Az év információbiztonsági újságírója” erkölcsi elismeréssel jutalmazza az egyesület azoknak az újságíróknak a teljesítményét, akik sokat tesznek az információvédelmi tudatosságért, a témában rendszeresen publikálnak, blogolnak, és felhívják a figyelmet a téma fontosságára. 

Vass Enikő tizenöt éve foglalkozik b2b-/IT-újságírással. Kezdetben az Index, a Computerworld munkatársa volt, jelenleg az IT-Business és Trade Magazin szerkesztőségeivel dolgozik együtt. Az információbiztonság kezdettől érdekelte – kiállásával, bátorságával Edward Snowden volt rá a legnagyobb hatással.

A Hétpecsét Egyesület fórumán Vass Enikő „Biztonságban vagyunk a hamis hírektől?” címmel tartott előadást. Elmondta: az amerikai elnökválasztások kapcsán lángolt fel a vita szerte a világban, hogy a hamis hírek, álhírek, milyen hatással vannak és voltak a politikai változásokra, mennyire befolyásolhatták a választások eredményét. Az álhírek melegágya, az őket terjesztő Facebook lépéskényszerbe került, irtani kezdte a hamis híreket. Tényleg biztonságban vagyunk ezektől a hamis hírektől? Egyáltalán mi is az a hamis hír, hogyan ismerhető fel? Előadásában ezeket a kérdéseket válaszolta meg.

Az Infovilág szerkesztősége gratulál Enikőnek, és további sok sikert kíván neki hivatása gyakorlásában.