Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Egyedülálló Auchan-szolgáltatás: kerekesszékes, ikerüléses bevásárlókocsi, -moped

Egyedülálló Auchan-szolgáltatás: kerekesszékes, ikerüléses bevásárlókocsi, -moped
Infovilág

Országszerte, mind a 19 áruházában kerekesszékhez csatolható, valamint egyszerre két kisgyerek szállítására is alkalmas bevásárlókocsikkal segíti mostantól a mozgáskorlátozott, illetve családos vásárlókat az Auchan.

 

Vásárlói kérésre minden egységében elektromos mopedet is ad a kereskedelmi lánc: a mozgássérültek, idősek, túlsúlyosok, várandós anyák segítségére – bevásárlás közben. Az esélyegyenlőségi világnap alkalmából a segítőkutyák világát bemutató fénykép-kiállítás nyílt a budaörsi Auchan áruházban.

A vállalat 2010 óta foglalkoztat megváltozott munkaképességűeket; két éve esélyegyenlőségi tervet tett közzé, tavaly már negyedik alkalommal nyerte el a „fogyatékosság-barát munkahely” címet újabb két évre.

A vállalat a különleges segítségre szoruló vásárlóinak is kiemelt figyelmet szentel. A babakocsival vagy kerekesszékkel érkezőket például az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő pénztárak szolgálják ki. Három év óta működnek az üzletláncnál az Angelman- meg Down-szindrómás gyermekek számára kifejlesztett bevásárlókocsik. A vakoknak és gyengén látóknak a biztonsági szolgálat munkatársai készséggel segítenek.

Tavaly ősszel megnyílt a magyar Auchan online áruháza, amely mindenekelőtt azoknak segítség, akik nehezen hagyják el otthonukat, így kényelmesebb számukra, ha ott veszik át a megrendelt termékeket.

Elsőként 2014-ben kezdődött meg a budaörsi áruházban az elektromos bevásárlómoped próbája, segítendő a mozgássérültek, idősek, kismamák bevásárlását. E hónapban az áruházlánc valamennyi egységében bevezeti – a hazai kiskereskedelemben egyedülálló – haszonos járművet.

Ugyancsak mostantól könnyen használható, aktív kerekesszékhez közvetlenül csatlakoztatható bevásárlókocsival segíti a cég a mozgáskorlátozott vásárlókat. A kisgyerekekkel érkezők olyan bevásárlókocsit is használhatnak, amelybe egyszerre két, három év nem nagyobb gyermek is ültethető; a megoldás különösen az ikrekkel érkezők számára nagy segítség.