Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 6. Az év 127. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739409. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A kis mindentudó: Lumix DC-TZ90

A kis mindentudó: Lumix DC-TZ90
Infovilág

A Panasonic bemutatta az itthon is népszerű „Utazó Zoom” TZ (travel zoom) sorozatának legújabb modelljét, a Lumix DC-TZ90-et.

A szenzort 18,1 megapixelről (TZ80) továbbfejlesztették 20,3 megapixel felbontásra, így a Lumix TZ90 már 30× optikai zoomos (35mm egyenérték: 24-720 mm), továbbá a zsebre vágható méretű készüléket 4K Video/4K Photo funkcióval gazdagították. Az elfordítható hátsó kijelző segítségével a használók többféle önarcképet készíthetnek, köztük 4K- és panoráma-szelfiket is.

A sokoldalú, ultraszéles látószögű, 24 mm-es Leica DC Vario-Elmar objektív gyakorlatilag minden helyzetben remekül használható. A Lumix TZ90 megfelel a Leica szigorú követelményeinek, kivételes optikai teljesítményt nyújt lenyűgöző tisztasággal, minimális torzítással és becsillanással.

A 20,3 megapixeles nagy érzékenységű MOS-szenzorral és a Venus Engine képfeldolgozóval kiváló minőségű képek készíthetők még – gyenge fényviszonyok mellett is.

A Lumix TZ90 kamera tiszta, nagy felbontású QFHD 4K videót rögzít 3840×2160 méretben 30 p (60 Hz) / 25 p (50 Hz) beállítással MP4 formátumban.*1*2 A 4K-technológia előnyeit kihasználva 30 fps-es 4K Photo rögzítésére van lehetőség, így 8 megapixelnek megfelelő felbontásban örökítheti meg a gyorsan múló pillanatokat. A készülék számos más praktikus, a 4K technológiára épülő funkciót kínál. Az Post Focus (utófókusz) funkcióval könnyedén kiválasztható a fókuszterület a fényképezést követően is. A fókuszhalmozás (Focus Stacking) funkcióval megváltoztatható a mélységélesség a fényképezés után – utófókusz-funkciókkal készített fénykép egyesítésével. A Lumix TZ90 emellett fénykompozíció (Light Composition) funkciót is felkínálja eszköztárából, miáltal a kamera világos képpontok kiválasztásával és mentésével szintetizálja a képeket. Így meglepően gazdag színvilágú képek készíthetők, például tűzijáték vagy éjszakai képek rögzítésekor.

A 4K Live Cropping funkció nagy felbontású 4K videók esetében az állandó témakövetést és zoomolást kínál. A készülék használói tökéletes Full HD-videókat készíthetnek, és a 4K-ban rögzített eredeti felvételekhez utólag hatásos effektusokat adhatnak hozzá. A digitális működés révén mindezt a lencsék fizikai mozgatása nélkül.

A még gyorsabb reagálás és a könnyebb hordozhatóság céljából a Lumix TZ90 a DFD (Depth From Defocus) élesítő technológiát*3 alkalmazza az ultragyors autofókusz (AF) funkció (kb. 0,1 s) végett. Ez nagy sebességű 10 (AFS) / 5 (AFC) fps-es sorozatfelvételre is alkalmassá teszi a készüléket. A Lumix TZ90 számos autofókusz-funkciót is tartalmaz, köztük az érintő AF, a 49-pontos és az alacsony fényerő AF-et, miltal változatos helyzetekben nyílik lehetőség kiváló minőségű képek készítésére.

A 3 hüvelyk átlójú, 1040 k képpontos hátsó, változtatható szögű érintőképernyő 180 fokos szögben dönthető, a kamera pedig automatikusan Self Shot üzemmódra vált a képernyő elfordulásakor szelfik készítéséhez, beleértve az újonnan beépített 4K Selfie funkciót is. A Soft Skin, Defocusing és Slimming effects szépítő funkciókkal minden eddiginél vonzóbb portrék készíthetők – persze elsősorban hölgyekről. A Beauty Retouch eszközzel a kamerán belül esztétikai vagy sminkjavítás érhető el – a fénykép elkészítése után. A Background Control funkció használatával tetszés szerint élesítheti vagy elmosódottá tehető a háttér. Self Shot üzemmód panorámafotók készítésére használható. A 0,2 hüvelykes, 1166 k képpontos, szemérzékelős EVF (Electronic View Finder) elektronikus keresővel könnyedén készíthetők felvételek napos, szabadtéri körülmények között is.

A készülék természetesen WiFi-kapcsolatra képes, így használóik az okostelefonjukhoz vagy tábla-számítógépükhöz is kapcsolhatják a kamerát, ami még több lehetőséget kínál a képek készítéséhez, tárolásához és megosztásához.

*2 Max. 15 perc

*3 Állóképek készítésekor működik.

*4 Az öt tengelyes kompenzáció videófelvételek esetén működik, kivéve a 4K videórögzítést.