Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 5. Az év 126. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739408. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az Alcatel is okos(k)odik

Az Alcatel is okos(k)odik
Kulcsár László

Három, új okosóra-kategóriájú eszközzel lépett a színre Az Alcatel, megcélozva ezzel a családok széles igényeit: szülőknek, gyereknek és háziállatnak egyet-egyet.

Az Alcatel-újdonságok egy okosóra-család tagjai, modulárisan épülnek fel, és a különböző célokra különböző modulokkal vagy nélkülük. Nézzük őket sorban!

Szülőknek: MOVE TIME Smartwatch. Az óra mindkét szülőnek megfelelő stílusú csomagolásban, azaz külalakkal kapható. A nőknek (jobbra) így egy elegáns karóra formájában, az uraknak pedig egy férfias külsejű (balra) okosóra képében jelenik meg. Használhatóságát a kiváló minőségű AMOLED kijelzője segíti. Az óra alkalmas arra, hogy ezen fogadjuk, vagy indítsuk telefonhívásainkat, és ugyanitt értesít a telefonra beérkező e-mailekről, vagy sms- üzenetekről.

Az órával nem csupán telefonálgatni lehet, hanem az egészséges életmódot is támogatja azzal, hogy számolja a megtett lépéseket, az elégetett kalóriákat, a távolságot, figyelmeztet a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, illetve folyamatosan méri a felhasználó pulzusát.

Az időmérő (?) tervezésekor az egyik legfontosabb cél az volt, hogy a használó a telefon megérintése nélkül is elérhesse, vezérelhesse a legfontosabb funkciókat. A beépített mozgásérzékelőnek köszönhetően az órát elforgatva előre-, vagy visszatekerhető a zene, de kézmozdulattal a kamera is aktiválható.

Az eszköz mindössze 50 grammot nyom, több kivitelben és többféle szíjjal is vásárolható, sőt, bárhol hagyományos szíjat is vehetünk hozzá.

Kisgyerekeknek: MOVE TIME Track & Talk Watch. Az Alcatel azoknak az (óvódás vagy) kisiskoláskorú gyerekeknek ajánlja ezt az órát, akik még nem kaptak telefont, de szüleik szeretnének kezükbe adni némi kommunikációs lehetőséget, illetve felügyelni szeretnék őket.  A színes, kényelmes kialakítású, a korosztály igényeit figyelembe vevő óra lehetőséget ad a szülőknek, hogy a nap minden percében biztonságban tudhassák gyermekeiket. A szülők okostelefonjával szinkronizálás után pillanatok alatt lekérhető a gyermek pozíciója, aki egyébként akár 10, előre eltárolt számot is tárcsázhat.

A szülő megjelölhet egy pontot és megadhat egy távolságot, amelytől ha a beállított értéknél jobban eltávolodik a lurkó, a telefon azonnal jelzést küld. Ez a gyerek „házi őrizetét” jelenti – kérdés, hogy a gyerek leveszi-e az órát, ha el akar kódorogni. (A cikk írója öt gyermekes apaként nem javasolja a gyerek egyedül hagyását és egy okosóra bébiszitterként történő alkalmazását.)

Háziállatoknak: MOVE TRACK GPS Tracker. Akinek szeret elcsavarogni a háziállata, annak jó szolgálatot tehet a tűzoltóság hívása helyett a GPS Tracker (jobbra). Segítségével a kedvenc mozgását folyamatosan figyelheti a gazdi. A kisgyerekóránál már bemutatott biztonsági zóna funkcióval létrehozott terület elhagyásakor a nyomkövető azonnal jelez. Az eszköz könnyű és kompakt, mindössze 33 gramm, ütés- és vízálló, szilikontokos praktikus nyakörv is vásárolható hozzá.

 

Címkék