Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. április 25. Az év 116. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739398. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hasznos összehasonlító program a legújabb FineReader

Hasznos összehasonlító program a legújabb FineReader
(Tudósítónktól)

Ha irodában dolgozik, biztos kapott már olyan fontos dokumentumot (pl. aláírt szerződést), amit ellenőrizni kellett, hogy a szöveg azonos-e az eredeti megállapodásban szereplővel. Mit tett ilyenkor? Gondosan, szavaként/soronként átolvasta mind az eredeti megállapodás szövegét, mind az aláírt szerződést, keresve a különbségeket? 


Időt rabló, fáradságos és bizonnyal nem a legizgalmasabb munka. Ráadásul: még ha oda-vissza átnézte is a két szöveget, biztos benne, hogy nem hagyott ki valamit véletlenül?


Kizárható, megelőzhető a tévedés, ha kéznél van egy éber szöveg-összehasonlító szoftver, amely feltűnően jelöli, megmutatja a különbségeket. Abbyy-ék immár sokadik fejlesztésű FineReadere (14 Corporate) erre is képes, alkalmas eszköz. A dokumentum-összehasonlító funkció segítségével megtalálhatóak a különbségek egy látszólag azonos dokumentum két példánya között, legyenek azok tetszőleges formátumúak: Word file, bármilyen típusú PDF, akár szkennelt képállomány is! Ha van két, nyomtatott példány a dokumentumokból, a FineReader 14 pillanatok alatt összehasonlítja őket. Hogyan? Így! (Tessék kattintani!)

A FineReader 14 kihagyja a lényegtelen változásokat és különbségeket a formázásban (oldaltükör, formázás, szóközök stb.), és csak a tartalmat érintő változásokat emeli ki. Azért, hogy még könnyebb legyen az elemzés, a különbségek kiemelésekkel jelennek meg mindkét dokumentumban, és megjelennek egy különálló jelentésbe, ahol nyomban látható: mit töröltek az eredetiből, vagy írtak hozzá kiegészítésképpen. A jelentés elmenthető fájlként, és megosztható másokkal.
A FineReader 14 Corporate 35 nyelven – ekként magyarul is – képes a dokumentumok összehasonlítására. Aki kíváncsi a programra, az innen letöltheti a próbaváltozatot. Az eredmény meggyőző.

Címkék