Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Okos takarékosság – tisztességes öregség

Okos takarékosság – tisztességes öregség
Infovilág

Az OTP Nyugdíjpénztár kampányba kezdett, mert szeretné felhívni a lakosság figyelmét: ha nem tesz félre idős korára az aktív életének jövedelméből, akkor előfordulhat, hogy élethosszig tartó munka vár rá, ekként a ma vágyott időskori életmód eltűnhet.

A hazai legnagyobb nyugdíjpénztár tájékoztatás és érvelés céljából a minap megnyitotta az ország első nyugdíj(as)múzeumát a kiemelkedően nagy forgalmú, a fiatalok által különösen kedvelt budapesti Gozsdu-udvarban, ahol bárki megtekintheti, milyen életre vágytak évtizedünk fiataljai. 

Csaknem mindenki őriz valamilyen képet arról, hogy milyennek képzeli az ideális nyugdíjas-esztendőket. A legtöbb esetben ezek a vágyak a saját tapasztalatokat, a látott mintákat tükrözik vissza. A magyarok nem nagyzolásra, határtalan gazdagságra, hanem nyugodt, békés és anyagiakban gondtalan időskorra számítanak. A legtöbben kirándulni, utazgatni kívánnak, vagy az unokáikkal szeretnének több időt tölteni. Csakhogy a valóság ettől jócskán eltér: a legtöbben a boldog öregség anyagi alapját azzal kívánják megteremteni, hogy a nyugdíj-korhatár elérése után is dolgozni szeretnének. Csakhogy ennek az a következménye, hogy a ma ismert nyugdíjaskor eltűnik, és az unokák legföljebb már csak múzeumban láthatnak pihenő időseket…

A nyugdíj(as)múzeum tehát – remény szerint idejében közzé tett – figyelmeztetés.

Címkék