Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Advent a MűPa-ban Boros Misivel és a Nemzeti Filharmonikusokkal

Advent a MűPa-ban Boros Misivel és a Nemzeti Filharmonikusokkal
Infovilág

A magyar sztárok sorát felvonultató ünnepi hangverseny egyebek mellett klasszikus adventi és karácsonyi darabokat tűz műsorra. Elhangzik Schubert Ave Maria, Franck Panis Angelicus és Kodály Zoltán Esti dal című műve. De hallhatunk olyan örökzöld operarészleteket is, mint amilyen Desdemona imája az Othellóból, Puccini Gianni Schicchi című operájából Lauretta áriája. A különböző korok és műfajok karácsonyi repertoárja kitűnő szólisták és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, valamint a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Jubilate leánykara előadásában csendül fel.

A fellépő művészek: Boross Csilla – szoprán; Fischl Mónika – szoprán; Boros Misi – zongora; Molnár Levente – bariton; vezényel: Kovács János.

Boros Misi , a Virtuózok című tévéműsor fölfedezettje jelenleg a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskola diákja. Nyolcévesen megnyerte a III. Országos Bartók Béla Zeneiskolai Zongoraversenyt, tízesztendősen (2013-ban) Rómában ült a zongora mögé, és a verseny legmagasabb pontszámával elhozta a VIII. Mozart Nemzetközi Zongoraverseny kiemelt első díját a különdíjjal együtt. A tizenegy éves Boros Misi a televíziós verseny döntőjében Haydn egyik zongoraversenyéből játszott egy tételt. Korosztályának nyerteseként lemezfelvételt és amerikai koncertfellépést kapott, így az idén a New York-i Avery Fischer Hallban játszhatott.

Címkék