Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Vitázik a világ ifjúsága: Anna és Csenge magyar színekben disputál németül

Vitázik a világ ifjúsága: Anna és Csenge magyar színekben disputál németül
Infovilág

Az egyhetes nemzetközi döntő a vetélkedőév csúcspontja, melyet a tanulás hosszú hónapjai előznek meg. A tanulók a németórákon sajátították el a vitázás technikáját, és számos küzdőtárson kerekedtek felül iskolai, regionális előfordulókban, valamint az országos döntőben. A vitákban nincs helye a lehengerlő vitastílusnak és az éles könyöknek: A Vitázik a világ ifjúsága vetélkedőn a zsűri a téma alapos ismeretét és az erős érveket díjazza pontokkal, továbbá mindenekelőtt azt a képességet, ahogyan a fiatalok a beszélgetőpartnerre odafigyelnek és egymásra reagálnak, hogy közösen tisztázzák a tényállást.

A Vitázik a világ ifjúsága vitavetélkedőt 2005 óta rendezik meg Közép- és Kelet-Európa középiskoláiban. Időközben a vetélkedő nyolc országba jutott el. A projekt célja, hogy erősítse a vitázást, mint az emberi jogokról és azok történelmi hátteréről folytatott demokratikus eszmecserét, és hozzájáruljon a demokrácia fejlődéséhez, valamint a népek közötti megértéshez.

A Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő – közép és kelet-európai országok vetélkedője” – a Goethe Intézet, az „Emlékezet, Felelősség és Jövő” Alapítvány, a Közhasznú Hertie Alapítvány és a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságának közös kezdeményezése.

Vitázik a világ ifjúsága Magyarországon: lányok az élen

Címkék