Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Éjszakai barangolás Bécs múzeumaiban – egy jeggyel mindenhová

Éjszakai barangolás Bécs múzeumaiban – egy jeggyel mindenhová
Infovilág

„Tizenhatodik alkalommal az idén rendezzük meg az ORF (az osztrák közszolgálati rádió és televízió)–Múzeumok hosszú éjszakáját. Ezúttal is rengeteg alkalom kínálkozik bepillantani Bécs kulturális sokszínűségébe, újdonságok felfedezésére és hasznos információk elmélyítésére. Az éjszakai barangolásra csak Bécsben 127 múzeum és kulturális intézmény várja a kultúra szerelmeseit. Mindemellett az Osztrák Rádió és Televízió épülete is megnyitja a kapuját: az érdeklődők este hattól fél óránként kulisszák mögötti vezetéseken vehetnek részt, megismerhetik a székház belsejét és bepillanthatnak a Radio Wien különkiadásának stúdiójába” – tájékoztatta tudósítónkat dr. Brigitte Wolf, az ORF Wien igazgatója.

Az örök kedvencek és nagy múzeumok mellett számos kevésbé ismert, kis tárlat is várja az éjjeli baglyokat. A Wiener Phonomuseum a fonográfok, gramofonok, rádiók és hangszer-különlegességek mellett egy Beatles-kiállítással készül az éjszakára. A Science Pool tudományos programjain pedig az érdeklődők kipróbálhatják az Oculus Rift és a Google Glass okosszemüvegeket, valamint a 21. század hangszerét, a Reactable interaktív zeneasztalt. A város legifjabb múzeumában, a Viktor Frankl Museumban a logoterápia és az egzisztencia-analízis területére kalandozhatnak az érdeklődők. Először az idén éjszaka is megtekinthetőek a híres bécsi lipicai lovak a Spanyol Lovasiskolában, a bécsi tömegközlekedés 150 éves történetét bemutató Remise pedig a Schwedenplatzról még oldtimer-járattal is megközelíthető lesz.

A szombaton délután négy órától vasárnap hajnali 3 óráig tartó éjszakai barangolásra egy jegy 13 euróba kerül, ami nemcsak az összes múzeumba, de a tömegközlekedési eszközökre is érvényes. Ráadásul a helyszínek között még ingyenes különbuszok is közlekednek.

Címkék