Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 14. Az év 135. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739417. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

K-vonal: a Huawei és az Antenna Hungária építi az MVM NET LTE450 hálózatát

K-vonal: a Huawei és az Antenna Hungária építi az MVM NET LTE450 hálózatát
Infovilág

​A kormány stratégiai partnere, a kínai székhelyű Huawei Technologies mobil- és telekommunikációs eszközöket, professzionális szervereket és adattárolókat, valamint hálózati berendezéseket gyártó vállalat, rendszerszállítóként vehet rész az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. LTE450 technológiára épülő országos hálózatának kiépítésében. A Huawei a világ egyik vezető következő generációs LTE-hálózat szállítója, elsőként ez a cég létesített 450-es frekvencia-tartományban működő LTE (Long Term Evolution, negyedik generációs vezeték nélküli, gyors adatátviteli technológia) mobil kereskedelmi távközlési szolgáltató hálózatot Finnországban.

Kádár János telefonjainak kapcsolóasztala a K-vonallal egyetemben.

A beruházás határidőre és megfelelő minőségben történő elkészülésére garancia az együttműködésben generálkivitelezőként részt vevő Antenna Hungária Zrt., amely az állami tulajdonú hálózatok konszolidációjának köszönhető szinergialehetőségeket a lehető legnagyobb mértékben ki tudja használni.

A rendszerszállító és a generálkivitelező partnereket versenyeztetési eljárás keretében, több jelentkező közül választották ki.

A Nemzeti Távközlési Gerinchálózat (NTG) üzemeltetésével 2012. óta az MVM NET gondoskodik a kormányzati célú távközlésről. A korszerű, nagy kapacitású és kimagasló megbízhatóságú optikai gerinchálózat már mobil technológiával is kiegészül.

Ferenc József cs. és kir. telefonkészüléke.

Horthy Miklós kormányzó telefonkészüléke.A Digitális Nemzet Fejlesztési programban megfogalmazott kormányzati célokkal összhangban a nemzeti tulajdonban lévő távközlési cég szolgálja majd ki a gépek közti kommunikációra (machine-to-machine, M2M) vonatkozó kormányzati igényeket, valamint lehetővé teszi az okos mérési szolgáltatások létrejöttét. A 450 MHz-es frekvencia-tartomány egyik legnagyobb előnye, hogy a magasabb frekvencia tartományokhoz képest lényegesen kevesebb bázisállomással teszi lehetővé a teljes országos szolgáltatási lefedettséget, így alacsonyabb költséggel és rövidebb idő alatt telepíthető.

A Magyarországon most kiépülő technológia újszerű, hiszen ilyen fejlett 4G-hálózat eddig még nem épült Európában. Az LTE MIMO-technológia ugyanis forradalmasítja a jelátvitelt és minden eddiginél jobb adatforgalmat szavatol a hálózaton belül. Az MVM NET által életre hívott hálózat már most több, mint 30 százalékos országos lefedettséggel rendelkezik. A rendszer már sikeres teszteléseken átesett és számos kormányzati célú alkalmazásra használják is próba üzemmódban. A teljes hálózati készültséget – a frekvencia-használati szerződésben vállalt 95 százalékos területi lefedettséget – a hálózat várhatóan 2016 márciusában érheti el. Ez azt jelenti, hogy az eredetileg tervezett 1,5 év helyett a teljes LTE 450 hálózat mindössze 8 hónap alatt készülhet el.

K-vonal a T. Házban

Nem telefontéma: Megszakadt a K-vonal

Címkék