Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 10. Az év 131. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739413. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tehetségek tanárai kaptak Ericsson-díjakat

Tehetségek tanárai kaptak Ericsson-díjakat
Infovilág

A matematika tehetségeinek gondozásáért az idei díjat Lengyel Csaba, a váci Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium tanára, valamint Remeténé Orvos Viola, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tanára vehette át.

A fizika tehetségeinek gondozásáért az Ericsson elismerését Dudics Pál, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma tanára és Tölgyesiné Irmes Marianna, a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium tanára érdemelte ki. 

A matematika népszerűsítéséért a díjat Fodor Zsolt, a veszprémi „SÉF” Vendéglátó-ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakképző Iskola tanára és Pataki János, a budapesti Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanára vehette át.

A fizika népszerűsítéséért az elismerésben részesült Csatári László, a debreceni Szent József Gimnázium és Szakközépiskola tanára és Nyerkiné Alabert Zsuzsanna, a dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanára.

Az idei díjazottak elhivatottságuk, kíváncsiságuk és szenvedélyességük mellett olyan nem szokványos és innovatív módszerekkel is tanítanak, mint például a videóra felvett érettségi tételek vagy a dalszövegben elénekelt matematikai definíciók.

Niclas Trouvé, a Svéd Királyság magyarországi nagykövete a díjátadón hangsúlyozta: „Ma olyan tehetséges tanárokat díjazunk, akik segítenek, hogy a Svédországra és a svéd vállalatokra – mint az Ericsson is – jellemző kreativitás és zsenialitás napvilágra kerüljön.”

„Fontos számunkra, hogy oktatástámogató tevékenységünk részeként olyan tanárokat díjazzunk, akik tudásuk, emberi, pedagógiai nagyságuk révén és újszerű gondolkodásukkal, innovatív ötleteikkel képesek fiatalok új és új generációinak átadni a matematika, a fizika szeretetét és arra ösztönzik őket, legyenek ők is kíváncsiak. Ezért hoztuk létre 1999-ben az Ericsson-díjat” – mondta Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója.

Címkék