Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Drága kincs: ma tartjuk hangunk világnapját

Drága kincs: ma tartjuk hangunk világnapját
Infovilág

Mindez alátámasztja, hogy drága kincsünk a hangunk, figyelni és vigyázni kell rá – mondta Mosányi Emőke, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója.

A hang 2003 óta április 16-án rendezett világnapján erre hívjuk fel a figyelmet; a világ minden táján, kis híján ötven országban megünneplik. A világnapon üzenetet küldünk az embereknek, felhívjuk figyelmüket az emberi hang sokszínűségére a mindennapokban, a tudományban és a művészetekben egyaránt. Rámutatunk arra, hogy gondozni is kell hangot, megőrizni az egészséges működését, a betegségeket meg kell előzni, a rendellenességeket idejében kezelni kell.

A világnap megünneplése lehetőséget ad az emberi hanggal foglalkozó komplex tudományágak, mint a logopédia, foniátria, akusztika bemutatására, megismerésére.

Meglepően sokan küzdenek különféle hangképzési zavarokkal és gyakran nincsenek is tisztában problémájukkal, illetve a megoldási lehetőségekkel – hívta föl a figyelmet Mosányi Emőke.

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója a jeles napon a hanggyógyítás terápiás jelentőségére, eredményeire hívja föl a figyelmet. A hang ünnepe alkalmat ad arra, hogy a hangképzés problémáival, védelmével, fejlesztésével kapcsolatos tudásunkat és tapasztalatainkat megosszuk mindenkivel, ízelítőt adva a hang gyógyításához kötődő terápiáinkból.

„A hang világnapja" programnak saját honlapja is van, ahol további információk olvashatók; az esemény programfüzetét pedig ide kattintva nyithatják meg az érdeklődők. 

Címkék