Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Fővárosi Nagycirkusz: Zéró gravitáció – repülő cirkusz

Fővárosi Nagycirkusz: Zéró gravitáció – repülő cirkusz
Infovilág

A műsor a műfaj modern, az emberi tudásra, teljesítményekre összpontosító ágát mutatja be és különleges fény- és hangtechnikai elemekkel teszik még izgalmasabbá – mondta el  az újságíróknak dr. Kriza Zsigmond, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) igazgatója, aki az október 11-től december 31-ig tartó eseménysorozatról számolt be. Az új műsor fellépői között lesznek marokkói talajakrobaták, egykerekű biciklis kínai zsonglőrök (akik a tájékoztatón adtak ízelítőt a tudásukból), s bemutatnak levegőakrobata-számokat is nemzetközi csoportok előadásában.

Porondra lép a német Lisa Rinne, akinek szólóprodukciója a lengőtrapéz és az akrobatikus kötéllétra kombinációja. Láthatjuk majd levegőszámukkal a Baross Imre Artistaképző Iskola fiatal tehetségeit. Izgalmasnak ígérkezik az Adrea Prince látványos lézershow-ja is.

Lesznek természetesen klasszikus elemek is: az Egyesült Államokból érkező orosz bohócpáros és a 45 tagú kutyarevü jóvoltából.

Kriza Zsigmond arról is beszélt, hogy a MACIVA folytatja a cirkuszműfajt népszerűsítő küldetését. Az új műsor premierjének délelőttjén 10 órától látványos Cirkuszparádét rendeznek, s az egész Városligeten keresztül vonulnak majd a művészek.  Lovas huszárok, kosztümös artisták, mazsorett-lányok és brazil szambatáncosok alkotják a menetet, amely a cirkusztól a Hősök teréig vonul majd, majd visszakanyarodik a cirkusz elé, és az ott felállítandó színpadon részleteket mutatnak be az új műsorból.

Az újságírók megtudhatták, hogy novemberben új kezdeményezésként szombatonként a Randevú a cirkuszban című programban a Zéró gravitáció gerincére épülő revüs, varietés változat látható Varga Viktor énekes és Peller Károly, az Operettszínház művésze,  valamint a tánckar vendégszereplésével.

Három jótékonysági előadást is rendeznek novemberben magyarországi hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyerekeket részére. Október 29-én „Tisztelet a régi magyar cirkuszcsillagoknak” címmel előadást tartanak a megélhetési gondokkal küzdő, egykori hazai artisták megsegítésére.

A sajtótájékoztató részvevői arról is hallhattak, hogy megújult a Hungária Művésztelep, folytatódik a közép-európai regionális artistaképző központtá fejlődő MACIVA-művésztelep rekonstrukciója. A tavaly felépült Hungária Cirkuszcsarnok, a térség legkorszerűbb cirkuszi gyakorló bázisa és artistaképző létesítménye. Az idén ősszel (a MACIVA saját beruházásában) megújult a Művésztelep beléptető-rendszere, biztonsági rendszere és homlokzata is.

Címkék