Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mozdony népszerűsíti a kézilabdás lányokat

Mozdony népszerűsíti a kézilabdás lányokat
Infovilág

Most már egy sor olyan mozdony robog a hazai és nemzetközi síneken, amely felületével valamely kiemelkedő személyiség, vagy közösség előtt tiszteleg. Az állami vasúttársaság első felcicomázott, pontosabban felmatricázott Taurus mozdonya a hajdani labdarúgó aranycsapat hírnevét öregbíti; van olyan lokomotív is, amelynek oldaláról Széchenyi István, Sisi, Liszt Ferenc, Kandó Kálmán, Mátyás király képe tekint ránk. A vasúttársaság hagyományt teremtett ezzel a kezdeményezésével, és mától újabb Taurus mozdony hirdeti a magyar sportolók, ezúttal a Fradi női kézilabda-csapatának sikereit. A csaknem húsz méter hosszú, 86 tonna önsúlyú erőgép akár 230 kilométer óránkénti sebességgel képes száguldani és több száz tonnát vontatni. A 19. század elején működtetett első gőzmozdonyokkal akár 19 (!) kilométeres sebességet is el lehetett érni, a Siemens Taurusához képest ez igencsak csigatempó. Persze, ha ez a korszerű lokomotív túl gyorsan száguld majd, aligha lehet megcsodálni az oldalán a csinos FTC-s lányokat a következő egy évben.

Mi az összefüggés a Rail Cargo Hungaria Zrt. és a Ferencvárosi Torna Club kézilabda szakosztálya között? Ezt is elmondták a mai rendezvényen: a vállalat csaknem négy éve szponzorálja a csapatot, és a felmatricázott mozdonnyal is ki akarja fejezni a sportemberek iránti bizalmát.

Az állami vasúttársaság feldarabolásának következményeként nyolc évvel ezelőtt MÁV Cargo Árufuvarozási Zrt.-ként kezdte meg működését a vasúti árufuvarozó cég, amely nevét időközben Rail Cargo Hungaria Zrt.-re „magyarosította”. A kapcsolat, sőt stratégiai együttműködés az egykori anyacéggel azonban változatlanul élénk, amelynek egyik jele, hogy a mai eseményen a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója is részt vett.

Kovács Imre igazgatósági elnök elmondta, hogy a piacvezető Rail Cargo Hungaria nemcsak csupán jótékonykodni kívánt a mozdony dekorálásával. A kézis lányok szerepeltetése a gördülő szerelvények élén üzleti szempontot is szolgál. Így talán többen felfigyelnek – egyebek mellett a potenciális megrendelők – Európa egyik meghatározó vasúti árufuvarozási cégére. A dekorációs grafika egyszersmind azt is üzeni, hogy mennyire fontos „az összefogás, a csapatban gondolkodás”, ami nemcsak a cselekvés eredményét hozhatja el, hanem örömöt is szerez – fejtegette a vállalat vezetője. Kovács Imre egyszersmind megköszönte a MÁV Zrt. vezetésének, hogy a Rail Cargo Hungaria rendelkezésére bocsátotta a Taurus mozdonyt, amely Európa legkorszerűbb járműveinek egyike.

Az FTC kézilabda-szakosztályának elnöke azt hangsúlyozta, hogy a Rail Cargo Hungaria a támogatás kezdetétől fogva érzékeltette, hogy nem csupán üzleti szempontokat kíván érvényesíteni, hanem szeretné elmélyíteni az együttműködést.

Jeney Zsolt Ákos megtisztelőnek nevezte, hogy a matricával a magyar vasút legkorszerűbb mozdonyainak egyike a Fradi női kézilabdázóinak két KEK-győzelmét örökíti meg.

A FTC-Rail Cargo Hungaria izgalmas ősz elé tekint, hiszen a bajnoki rajtot követően négy megmérettetés is vár a zöld-fehérekre; szeptember harmadik hétvégéjén pedig a szezon talán legfontosabb csatáit kell megvívnia Lipcsében az együttesnek a Bajnokok Ligája-főtáblára kerülésért.

Címkék