Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az ajkai Riba Ádám nyerte a Panasonic Képes Öko Napló világversenye fődíját Párizsban

Az ajkai Riba Ádám nyerte a Panasonic Képes Öko Napló világversenye fődíját Párizsban
Infovilág

Riba Ádám a fődíj átvételekor Párizsban.A Kölyöksuli Oktatási Program célja a gyermekek fejlődésének, álmainak és jövőjének támogatása világszerte változatos programokkal és oktatási lehetőségekkel. Mechtild Rossier, az UNESCO Világörökség Központjának igazgatóhelyettese köszöntötte a gyerekeket a díjátadó ünnepségen, és a nyerteseknek átadta a trófeákat és az okleveleket.

Az idei KWN-verseny utolsó fordulójába azok a művek jutottak be, amelyek olyan témákat dolgoztak fel a gyermekek sajátos látásmódjával, mint például a gyerekmunka és a reményteljes élet. A pályaművek közül az új-zélandi Mount Aspiring College középiskolás tanulói által készített „Mindörökké Emily” című videó nyerte el a fődíjat az alapos tervezésnek és a filmes és vágási technikáknak köszönhetően.

Az idei Képes Öko Napló-/EPD-versenyben számos pályamű foglalkozott a gyermekek által megálmodott és létrehozott öko-témák izgalmas bemutatásával, a környezetvédelem iránti elkötelezettségükkel. A verseny fődíját az ajkai Riba Ádám nyerte el. A helyi Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola 12 éves diákja Képes Öko Naplója, egy kihajtogatós könyv, a magas szintű környezettudatosság jegyében született, jól érzékeltetve a környezetvédelem fontosságát.

A többi kategória díjazottjairól bővebben itt; tessék kattintani!

A Panasonic Kölyöksuli jelmondata: „Mikor egy gyermek ragyog, a jövő is fényesen csillog”. A Panasonic elkötelezett a jövő generációjának fejlődése, álmai és jövője mellett azzal, hogy az internet és a világszerte megrendezett eseményeik segítségével lehetőséget teremt a tanuláshoz és a világ felfedezéséhez. A japán nemzetközi vállalat számos oktatási programot hozott létre világszerte a Panasonic Kölyöksuli égisze alatt, mint például a Képes Öko Napló programot, a Globális Öko Oktatási Programot és az UNESCO Világörökség Öko Oktatási Programot.

A nyertesek az Unesco párizsi székháza előtt.

A Képes Öko Napló-verseny a Panasonic globális programja, amelyben a gyerekek naplót vezetnek a környezetvédelemhez kapcsolódó tevékenységeikről és gondolataikról. A verseny 2008-ban kezdődött Japánban, majd rövid idő alatt világméretűvé vált. Az idén csaknem 300 ezer gyerek vett részt a programban 47 országból és régióból.

Egy oldal a magyar nyertes naplójából.

A Panasonic Kid Witness News videooktatási program, mely a videókészítés segítségével fejleszti a gyermekek alkotó- és kommunikációs készségét. A Panasonic videokamerákat és más, videókészítéshez használatos eszközöket bocsát rendelkezésre a programban részt vevő általános és középiskoláknak világszerte. Jelenleg 29 ország és régió 622 iskolája vesz részt a programban. Mostanáig (1989 óta) több mint 170 ezren vettek részt az egyedülálló kezdeményezésben.

Címkék