Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 13. Az év 134. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739416. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Fülöp-szigeteki szupertájfun: négymillió gyermek veszélyben

Fülöp-szigeteki szupertájfun: négymillió gyermek veszélyben
Infovilág

Mintegy 3000 családnak elegendő, az életben maradáshoz nélkülözhetetlen, terápiás élelmiszert, egészségügyi készleteket és tiszta ivóvizet indítottak útnak a helyszíni készletekből, elsősorban a katasztrófa által leginkább érintett Tacloban térségébe.

Az UNICEF koppenhágai raktárából több mint 1,3 millió dollárnyi segélyt küldenek légi úton, ezzel további 10 000 családnak segítenek, beleértve azokat is, akik a néhány napja történt földrengés miatt váltak földönfutóvá.

Azok a gyermekek, akiknek sikerült megmenekülniük a Haiyan szupertájfun borzalmai elől, most a vihar utóhatásaival kell megbirkózniuk. Meg kell őrizni az egészségüket, óvni kell az életüket, segíteni kell őket, hogy tanulhassanak, miközben szüleik újra otthont teremtenek a családnak. Az UNICEF minden erejével azért küzd, hogy a gyermekek egészsége és biztonsága végett a létfontosságú segélyeket és eszközöket eljuttassa a térségbe.

Az UNICEF Magyar Bizottsága várja a 136 66-os adományvonalra érkező hívásokat. Minden egyes hívás 500 forinttal gyarapítja a segélyszervezet anyagi lehetőségeit, amelyeket most elsősorban a fülöp-szigeteki gyermekek érdekében igyekszik hasznosítani.

Címkék