Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. április 28. Az év 119. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739401. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Fülöp-szigetek: magyar közreműködéssel épült mobilhálózat az ítéletidő után

Fülöp-szigetek: magyar közreműködéssel épült mobilhálózat az ítéletidő után
Infovilág

Múlt pénteken a meteorológia történetében mért egyik legerősebb tájfun csapott le a Fülöp-szigetekre. A Vodafone Csoport Alapítvány 24 órán belül reagált a válságos helyzetre és négy önkéntes munkatársát – köztük két magyart – küldte a helyszínre, hogy segítsenek a hordozható bázisállomások üzembe helyezésében.

A Fülöp-szigeteken dolgozó csapatot Pervai Csaba és Tóth Róbert – mindketten rádióshálózat-üzemeltetési szakértők – valamint az új-zélandi Adrian Bullock csoportvezető és Robert MacLennan technikai vezető alkotja. A helyszínen az a feladatuk, hogy két hordozható bázisállomást állítsanak üzembe Palóban, a Fülöp-szigetek egyik olyan régiójában, ahol a tájfun a legsúlyosabb pusztítást végezte.

A csoport a hétvégén utazott a Fülöp-szigetekre a Smart Communications Inc. kérésére, és két hordozható bázisállomást telepített a Taclobantól 15 kilométerre délre található Palo térségben, az   országnak a katasztrófától legnagyobb mértékben sújtott területén. A négy bőröndben szállítható rendszer mintegy100 kilogramm, és akár utasszállító repülőkön is továbbítható, így lehetett a tájfunt követő 24 órán belül már a helyszínen.

A berendezés antennából, összecsukható adóoszlopból, ipari számítógépből, bázisállomásból, valamint az energiát szolgáltató generátorból áll.

A Vodafone Csoport Alapítvány hordozható bázisállomását már tavaly decemberben is bevetették a Fülöp-szigeteken a Bopha tájfun után. Tavaly ugyancsak hordozható bázisállomást használtak Dél-Szudánban és a Kongói Demokratikus Köztársaságban is.

Címkék