Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Appra, magyar! – okostelefonra hasznos alkalmazást

Appra, magyar! – okostelefonra hasznos alkalmazást
Infovilág

A versenyt bejelentő mai sajtóesemény részvevői hangoztatták: bár semmi akadálya annak, hogy a ma használatos mindhárom platformra – Android, Apple és Microsoft – külön-külön fejlesszenek alkalmazásokat azok, akik szeretnék megmérettetni a tudásukat, az igazán áldásos az lenne, ha a „nagy mű” gyártóktól, szoftverektől független lenne, tehát mindháromnak az okostelefonján futna. A mobilalkalmazás-fejlesztő kezdeményezést az állam nevében a fejlesztési tárca fővédnökként támogatja abban a reményben, hogy még szélesebb körben fog terjedni a mobil eszközök használata.

A sajtóesemény részvevői megtudhatták, hogy a hazánkban már több okos-, mint hagyományos (butuska?) telefont vesznek; mintegy három és fél millió olyan okostelefon van használatban, ami többet tud, mint egy néhány évvel ezelőtti, átlagos személyi számítógép; emellett az előfizetések 80-90 százalékához internet is jár. Ennek megfelelően a közigazgatás is igyekszik lépést tartani az okostelefon-használat terjedésével, egyre több az állampolgárokat szolgáló hasznos alkalmazás. (Aki részletesen szeretné tanulmányozni a témát, annak ajánlható az eNET-Telekom által készített „Jelentés az internetgazdaságról” című felmérés.)

A Google Our Mobile Planet kutatásából tudható: a magyar okostelefon-tulajdonosok készülékein átlagosan 20,7 alkalmazás fut, amelyből 8,6-ot használnak aktívan, és csak1,6 a fizetett alkalmazások száma.

A nemzetközi (mindenekelőtt az amerikai és nyugat-európai) arányokat tekintve nagyon kevés a magyar alkalmazás. Ezt az elmaradást hivatott megszüntetni az Appra, magyar! kezdeményezés a mindenekelőtt hasznos, okos applikációk révén.

Nagyon fontos tudnivaló, hogy az Appra, magyar! vetélkedő nem egyszeri alkalom, hanem hosszú távra szóló felszólítás. A szervezők évente megrendezik, a részvevőktől életmód, oktatás, játék, üzlet, közhasznú témákban várják a pályamunkákat mától november 8-ig. (Benevezhetők a 2012. július 1-je után bármely alkalmazásboltban publikált fejlesztések is.)

A pályamunkákról szakmai zsűri dönt, és a közönség is szavazhat a legjobb fejlesztésre. A kategória-győztesek és a Sanoma Media Budapest Zrt. közönségdíjat elnyerő alkalmazás fejlesztői 200–200 ezer forint értékű ösztöndíj-programban részesülnek, „az év alkalmazása”-díj nyertese másodmagával részt vehet a barcelonai mobil-világkongresszuson.

 

Mediameter-jelentés a telefonos alkalmazásokról

Az okostelefon-tulajdonosok majdnem fele még ssem töltött le alkalmazást a telefonjára, egytizedük pedig eddig legfeljebb egyszer tette – derült ki a Mediameter reprezentatív kutatásából. A médiakutató cég III. negyedévben készített, Appmeter nevű felméréséből az is kiderül, hogy az okostelefon-tulajdonosok 90 százaléka szokott internetezni telefonján.

A Mediameter 2 ezer felnőttet kérdezett meg személyesen a III. negyedévben egy reprezentatív minta alapján az okostelefonnal kapcsolatos szokásairól. A kutatásból kiderül, hogy az okostelefont használók 47 százaléka még sosem töltött le applikációkat a készülékére, további 10 százalékával is csak egy alkalommal fordult eddig elő. Mindössze a felnőttek 7 százalékáról mondható el, hogy rendszeresen szokott applikációk letölteni; ez kevesebb, mint 200 ezer személy. Az alkalmazásokat soha le nem töltő okostelefonosok 44 százaléka teljesen feleslegesnek tartja őket, egyáltalán nem érdeklődik irántuk, 25 százaléka pedig azzal indokolta elzárkózását, hogy nem tudja pontosan, hogyan kellene letölteni.

Az okostelefonos alkalmazások elterjedtsége tehát nem tekinthető túlzottan magasnak, a legnépszerűbb applikáció-típusokat legalább egyszer, az okostelefon-használók csak szűk negyede, ötöde próbálta már ki. A felmérés szerint a közösségimédia-applikációk (23%), a játékok (21%), a térképek, navigációs programok (20%), az időjárás-jelentések (19%) és az internet-böngészők (18%) a leginkább keresett alkalmazások az okostelefon-használó felnőttek körében.

A megkérdezett okostelefon-használók mindenekelőtt az ingyenesen elérhető applikációkat keresik, hiszen mindössze 12 százalékukról mondható el, hogy fizetett már érte. Az eredmények azt mutatják, hogy nagyjából 300 ezer felnőtt töltött már le okostelefonjára fizetős applikációt és ezen alkalmakkor átlagosan 1000 forintot adott ki érte. Ez az átlagos költség részben magyarázza a fizetős applikációk alacsony elterjedtségét is, hiszen az is kiderült, hogy legfeljebb 325–570 Ft között határozható meg a fizetős applikációk ára: e szint alatt a letöltési kedvet a rossz minőséggel kapcsolatos félelmek csökkentik, e szint fölött viszont – a válaszadók szerint – az alkalmazások már túl drágák, egészen biztosan nem éri meg az árukat.

A Mediameter, Appmeter kutatásából az is kiderült, hogy a nyár végén a felnőtt népesség csak alig több mint egytizede nem rendelkezett saját (használatú) mobiltelefonnal, 54 százaléknak hagyományos telefonja volt, 33 százalék okostelefont használt. Mindez azt jelenti, hogy jelenleg a több mint 7 millió mobiltelefon-használó felnőtt közül mintegy 2,7 millió 18 évesnél idősebb lakosnak van okostelefonja. Az okostelefon-penetráció az átlagnál magasabb a 18-29 éves, legalább középfokú végzettségű férfiak körében, valamint a fővárosi lakosok, illetve általában a közép-magyarországi régióban élők között.

Kijelenthető, hogy valamilyen fokú internethasználat ma már az okostelefon tulajdonosok döntő többségére jellemző: e csoport tagjainak 90 százaléka szokott internetezni valamilyen rendszerességgel telefonján, a hagyományos készülékeket használók esetében csak 9 százalék ez az arány – derült ki a Mediameter III. negyedéves kutatásából, amely országosan reprezentatív minta alapján, 2 ezer személy megkérdezésével történt. 

Mit tud a HelpAPP?

  • Baj esetén azonnal tárcsázható segélyszámok, tartózkodási helyfelismerő pozícióval
  • Sürgősségi SMS- és e-mail elérhetőség
  • Mi történt? Valódi bántalmazás vagy félreértés?
  • Bántalmazás esetén útmutató, első lépések
  • Saját eset megoldásának megosztása

 

 

 

 

 

 

Címkék