Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szupergyors routerek a 802.11ac szabvány jegyében

Szupergyors routerek a 802.11ac szabvány jegyében
Infovilág


Cseh Levente.Cseh Levente
, a ZyXEL Magyarország ügyvezetője elmondta: az új eszközök eddig nem tapasztalt teljesítményt és minőséget hoznak az otthoni vezeték nélküli internetezésbe. „Az első, ezt a technológiát támogató Apple MacBook Air bemutatását követően más laptop-, táblagép- és okostelefon-gyártók is elkezdik használni a 802.11ac szabványt a rendszereikben. Emiatt egyre több vevő keres majd olyan útválasztókat, amelyek támogatják az új szabványt. Legújabb fejlesztéseinkkel ezt az igényt igyekeztünk kielégíteni” – mondta a szakember.

Mindeddig a router-használóknak nem volt nyomós okuk arra, hogy átváltsanak a 802.11ac technológiára. Most azonban, hogy az új mobileszközök is kezdik támogatni a szabványt, gyors igényváltozás tapasztalható.

a ZyXEL NBG6716 jelű routere.

A ZyXEL egyszerre két új routert mutatott be avégett, hogy a HD videó streamingben vagy éppen az online játékban a lehető legjobb teljesítményre törekvő és a barátságos árú 802.11ac-megoldást keresők igényeit egyaránt kiszolgálja. Az előző, 802.11n szabványhoz képest az NBG6716 jelű, pillanatnyilat a legnagyobb teljesítményű modell háromszor akkora sebességre képes, mint az előző technológia.


Az NBG6716-ba beépítették a Qualcomm® StreamBoost™ Quality of Service (QoS) technológiát is, amely képes megkülönböztetni az adatforgalom különböző típusait – derül kia a gyártó ismertetőjéből –, így szavatolja a lehető legtökéletesebb teljesítményt az élő netes tévéadások és online videók megtekintéséhez, az internetes játékokhoz és a zenei tartalmak meghallgatásához.
Mindkét router támogatja a párhuzamos kétsávos működést, lehetővé téve ezáltal a kevésbé tömörített 5 GHz-es frekvencia használatát az élő videó megtekintéshez, illetve az olyan szolgáltatásokhoz, amelyekhez folyamatos sávszélesség kell. Emellett a 2,4 GHz-es sáv használatát is kínálja: e-mailezéshez és internetes böngészéshez.

„Azáltal, hogy egyre több használó kapcsol egyszerre több készüléket az otthoni vezeték nélküli hálózatra, ezek a funkciók az eddiginél fontosabbá válnak” – mutat rá a ZyXEL hazai képviselet-vezetője, Cseh Levente. A modern otthonokban egyszerre akár hárman-négyen is kapcsolódhatnak készülékükkel a világhálóra. Ők a ZyXEL új útválasztóival igény szerint élő HD videó adást nézhetnek, interaktív játékokban vehetnek részt, zenét hallgathatnak, használhatják a közösségi médiát és böngészhetnek az interneten.

Az NBG6716 csatlakozófelülete.

Az eddiginél sokkal nagyobb adattovábbítási sebességet szavatoló NBG6716 routert azoknak tervezték, akiknek a legnagyobb teljesítményre van szükségük az otthoni párhuzamos kapcsolatokhoz.

Az NBG6503 jelű termék a 802.11ac szabvány kiváló tulajdonságait és előnyeit kínálja, megfizethető áron. A firmware-frissítések mindkét router-típusra automatikusan és ingyenesen elérhetők.

A ZyXEL az új routerek mellett nemrég bemutatott két vezeték nélkül USB 3.0 adaptert is, a kétsávos, NWD6505 AC600-at és az NWD6605 AC1200-at; ők együtt az NBG6716-tal és NBG6503-mal szavatolják az ígért legnagyobb sebességet. Az NWD6605a 2,4 GHz-es frekvenciasávon akár 300 Mbit/mp-es adattovábbításra is képes; az 5 GHz-es tartományban ez a sebesség elérheti akár a 867 Mbit/mp-t. Az eszközt két antennával látták el, hogy még nagyobb területet fedjen le. Az NWD6605 szintén USB 3.0 interfészt használ, a 2,4 GHz-es frekvencián akár 150 Mbit/mp-es adattovábbításra is alkalmas; 5 GHz-en ez az érték elérheti a 433 Mbit/mp-t.

 

VDSL/ADSL2+, Gigabit Ethernet és mobil szélessávú technológiákat támogató új generációs átjáró

A ZyXEL SBG3300 jelű, vezeték nélküli átjárója.A ZyXEL bemutatta új, üzleti használatra szánt, vezeték nélküli átjáróját, amely egyenletes teljesítményt, megbízható és folyamatos működést kínál a versenyszektor és a közszféra szereplői számára. A gyártó új eszköze segítheti a szervezeteket abban, hogy megfeleljenek a növekvő mobilitási igényenek, és a BYOD (bring your own device –Hozd a saját eszközödet!) irányzattal járó kihívásoknak.

Az SBG3300 vezeték nélküli gateway (átjáró) kiszolgálja a vállalkozások növekvő igényét a sávszélességre és a biztonságos internet-hozzáférésre vonatkozóan egyaránt.

Az új átjáró több csatlakozási lehetőséget kínál: támogatja a VDSL/ADSL2+, a Gigabit Ethernet és a mobil szélessávú technológiákat egyaránt, emellett lehetővé teszi, hogy a vendégek, illetve a távolról dolgozók is biztonságosan kapcsolódhassanak a vállalat, szervezet hálózatához, és véd a túlterhelés ellen is. Az új eszköz ideális megoldás lehet azon kisvállalkozások számára is, amelyek a lehető legtöbbet szeretnék kihozni a vezeték nélküli megoldásokból, illetve azoknak a szolgáltatóknak és viszonteladóknak, amelyek a lehetőségek széles skáláját kínálnák ügyfeleiknek.

Az új vezeték nélküli gateway VDSL2/ADSL2+, Gigabit Ethernet és USB-s mobil kapcsolódási lehetőségeinek köszönhetően a használók a legújabb optikai hálózatok, a hagyományos vezetékes hozzáférések, illetve a 3G és 4G technológia előnyeit egyaránt élvezhetik. Az eszköz által kínált számos hozzáférési lehetőség szavatolja a feladatok átadását az egyes kommunikációs platformok között, ezzel megtartva a folyamatos kapcsolatot abban az esetben is, ha valamelyik hálózattal probléma adódnék. A több használható hálózat pedig lehetővé teszi a terhelés legcélszerűbb kiegyensúlyozását, ezáltal az üzleti működés szempontjából kritikus szolgáltatások folyamatosan rendelkezésre állhatnak.

A teljes VPN-interoperabilitásnak köszönhetően az SBG3300 kiváló és biztonságos kapcsolódást ígér a különféle vezeték nélküli hálózatokhoz, miközben képes több iroda, illetve a távolról dolgozók közötti kapcsolat aktív kezelésére is. A ZyXEL új készüléke elnyerte a Virtual Private Network Consortium (VPNC) hitelesítését mind a szabványos, mind az AES titkosítási szintre vonatkozóan.

Cseh Levente, a ZyXEL Hungary ügyvezetője elmondta: „Az SBG3300 azon szervezetek számára ideális megoldás, amelyek a saját eszközeiket használó munkatársaiknak és vendégeiknek a vezeték nélküli hozzáférés rugalmasságát kínálja, legyen szó akár a telephelyről, akár egy távoli pontról, mindezt pedig biztonságosan és gazdaságosan.”

Címkék