Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 2. Az év 123. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739405. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Panellakás-korszerűsítés, hőszigetelés kvótabevételből

Panellakás-korszerűsítés, hőszigetelés kvótabevételből
Infovilág

Az elbírálás gyorsítása mellett a tárca azzal is segíti a lakóközösségeket, hogy ingyen műszaki-gazdasági és pénzügyi tanácsadást nyújt nekik az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. közreműködésével. A szakemberek átvizsgálják a beadott pályázatokat, és szükség estén javaslatot tesznek a műszaki és költségvetési módosításokra. Így a lakóközösség a legkisebb anyagi terhelés révén érheti el a legnagyobb energia-megtakarítást.

A „Zöld Beruházási Rendszer Panel II.” kiírás alapján már 352 pályázat kapott miniszteri jóváhagyást. A mostanáig megítélt összesen 16,7 milliárd forint állami támogatás több mint 30 ezer lakás felújítására elegendő, és mintegy 50,1 milliárd forint értékű megrendelést ad az építőiparnak. A felújítások csaknem 197 millió KWó/év energia-megtakarítást eredményeznek, és évi 45 tonnával mérséklik a hazai szén-dioxidkibocsátást.

A támogatott beruházások megvalósításával csökkennek a nyertes háztartások rezsiterhei, a kivitelezési munkák megrendelésekhez juttatják a hazai vállalkozásokat. A fejlesztések hozzájárulnak hazánk energiaimport-függőségének mérsékléséhez is.

Címkék