Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Negyed6Negyed7 fesztivál pészach idején

Negyed6Negyed7 fesztivál pészach idején
Infovilág

A fesztivál nyolc napja alatt civil és kulturális programokra kerül sor, melyek helyi problémákra keresnek újszerű közösségi válaszokat, és a támogatják a vallások és kultúrák között párbeszédet, miközben újragondolják a tradíciókat. Cél a figyelem felhívása és értékes párbeszéd kezdeményezése a városlakók körében olyan témákról, mint a szociális egyenlőtlenségek, az üresen álló ingatlanok kontra lakhatás problematikája, a kirekesztés és a városi térhasználat sajátosságainak kérdései.

Az idén az alternatív-kreatív városnézéseket szervező BUPAP csapata felelős a Negyed6Negyed7 fesztivál sétáiért. A nyolcnapos ünnepségsorozat alatt nyolc különféle szemszögből mutatják be a történelmi zsidónegyedet.

A résztvevők megismerkedhetnek majd egyebek mellett a mesterségesen emelt, embereket szétválasztó falak funkciójával, a lakatlan városi terek szerepével és jelentőségével, a beavatatlan szemek elől rejtett zsinagógákkal vagy éppen Budapest kóser arcával. Az építészeti értékek iránt érdeklődők a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga részletes bejárásán vehetnek majd részt.

SRLY fali tapéta pályázat

A SRLY napjainkban olyan klubként éled újjá, melyet a közössége üzemeltet, épít és alakít. A részvételen alapuló szerveződésben mindenki lehetőséget kap ötletei megvalósítására. Ez a képzőművészeti pályázat olyan alkotás tervezésére hív, amely a SRLY Közösségi Tér központi falát betöltő, óriás fali tapétaként lesz kiállítva a fesztivál ideje alatt és az azt követő két hónapban. Akinek van tere és van terve, tapétázhat.

Címkék