Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Állatkerti mikulás, adventi vombat – gyerekeknek ingyen

Állatkerti mikulás, adventi vombat – gyerekeknek ingyen
Infovilág

A Fővárosi Állat- és Növénykertben már ma főpróbát tartott az állatkerti mikulás. Bár sok gyermekkel is találkozott, ezen a napon főként a jól viselkedő állatoknak, köztük a tevéknek és a pelikánoknak kedveskedett ajándékokkal. Ez persze elsősorban az állatoknak biológiai szempontból is megfelelő csemegék formájában nyilvánult meg.

A látogatók ezen a hétvégén találkozhatnak az állatkerti mikulással. December 3-án és 4-én, 9–15 óra között ugyanis a mikulás – segítő krampuszai társaságában – feldíszített kisvonaton járja be a kert sétaútjait, s a gyermekeknek természetesen apró ajándékokkal is kedveskedik. Aki szeretné, közös képet is készíthet a mikulással.

Már most hétvégén is, sőt, utána egészen december 24-ig az állatkert kedvezményekkel is igyekszik csökkenteni a családok anyagi terheit, hiszen ebben az időszakban a 14 éven aluliaknak ingyenes lesz a belépés.

A kedvezményes időszak jó alkalmat teremt arra is, hogy a Tasmániából nemrégiben érkezett, lényegében adventi újdonságnak számító két vombatot is minél többen megtekinthessék. Ilyen állatokat ugyanis legutóbb majdnem negyven éve mutattak be Magyarországon, ráadásul a többi európai állatkertben is csak elvétve fordulnak elő. Olyan állatokról van tehát szó, amilyeneket a magyar emberek többsége itthon még nem láthatott elevenen.

Képek: Bagosi Zoltán. 

Címkék