Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Keleti pályaudvar: új helyen a nemzetközi jegypénztár

Keleti pályaudvar: új helyen a nemzetközi jegypénztár
Infovilág

A kétszáz négyzetméteres helyiségben hét pénztárablak és egy információs pult áll az utazóközönség rendelkezésére, két utastájékoztató monitoron látható az indulási menetrend. A menetjegyek forintban készpénzzel, bankkártyával, illetve euróval is megvásárolhatók, akár 60 nappal az indulás előtt is. A pénztár megnyitását követő pár hétben az utasok tájékozódását idegen nyelveket beszélő munkatársak is segítik. (Remélhetőleg a pénztárosok is beszélik a világnyelveket.)

 A MÁV-Start Zrt. nemzetközi utasforgalma évente kétmillió vonattal érkező, induló és átutazó, aki csaknem 250 millió km-t tesznek meg a vasúttársaság nemzetközi vonatain. Az idén augusztus végéig a tavalyi hasonló időszakhoz képest csaknem 120 ezerrel többen utaztak a nemzetközi vonatokon, ami 9%-os növekedés. Hasonló utasforgalom-bővülés tapasztalható az ausztriai, a szlovákiai és a romániai úti célok esetében, köszönhetően a versenyképes menetidőnek, a komfortos szolgáltatásoknak, az éjszakai járatoknak és a kedvező árú jegyeknek; Bécsbe már 13, Münchenbe 29 euróért lehet vonaton utazni, az oda-vissza út Linzbe 35, Salzburgba 39 euróba kerül.

Az EuroNight járatokat választók az esti indulással és reggeli érkezéssel még az éjszakai szállás árát is megspórolhatják, további előny, hogy a vonatok a városközpontokba érkeznek. Az idei újdonság a prágai kirándulójegy: oda-vissza útra 49 euróba kerül.

Címkék