Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. június 2. Az év 154. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739436. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Egészségváros-szűrőprogram: Miskolc, Pécs, Szeged

Egészségváros-szűrőprogram: Miskolc, Pécs, Szeged
Infovilág

A családi programok mellett a látogatók ingyenes szűrővizsgálatokon, tanácsadásokon is részt vehetnek, és ezzel pénzt szerezhetnek helyi kórházuknak. Minél többen vesznek részt a szűrővizsgálatokon, annál nagyobb adományt juttat a gyógyszercég a kórháznak.

Miskolc szeptember 10-én lesz Egészségváros, Pécs 17-én, Szeged pedig 24-én.

A 10–18 óra között zajló programokon a többi között prosztataszűrést, csontritkulás- és csontsűrűség-mérést, vércukor-, koleszterinszint- és vérnyomásmérést, bőrgyógyászati szűrést, BMI, testzsír-, magasság- és testsúlymérést végeztethetnek el a rendezvényre látogatók.

A szűrések mellett memóriazavar és Alzheimer-kór, alvászavar, fájdalom és nőgyógyászati témában felvetődő kérdésekre kaphatnak választ, dietetikus és gyógytornász is segít tanácsaival, és a patika-tanácsadó sátorban gyógyszerészek is rendelkezésre állnak egész nap. A tanácsadás mellett gyógytorna-gyakorlatokat tanulhatnak és végezhetnek az érdeklődők, lesz véradás és elsősegélynyújtás-bemutató és oktatás.

Az esemény védnöke Rudolf Péter színművész-rendező, aki a rendezvények helyszínén személyes példával bíztat az egészséges életmódra. Katus Attila aerobik világ- és Európa bajnok szórakoztató fitneszprogrammal várja a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt. Az esemény háziasszonya Jaksity Kata műsorvezető. A rendezvényre látogatók találkozhatnak Rácz Zsuzsa író-újságíróval is, a Terézanyu-könyvek szerzőjével. A családi rendezvényen helyi sportegyesületek és tánccsoportok is fellépnek.

A Richter minden városban kétmillió forint adományt ajánl fel a helyi kórház számára, melyet minden látogató személyesen növelhet a programok bármely elemében való részvételével. A tavaszi programsorozat három helyszínén az adományok összértéke meghaladta a 13 millió forintot, amely több mint 8000 személy részvételével gyűlt össze. A nyolcezerből mintegy hatezer vett részt legalább egy szűrővizsgálaton, s a három nagyvárosban összesen 1228 esetben találtak figyelmeztető eredményt a szakorvosok.

A Richter Egészségváros Program helyszínei:

szeptember 10.: Miskolc, Városház téri parkoló

szeptember 17.: Pécs, Kossuth tér

szeptember 24.: Szeged, Széchenyi tér

A Richter Egészségváros Programban részt vevő egészségügyi intézmények: a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem.

Címkék