Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Madagaszkári fotókiállítás a pesti állatkertben

Infovilág

A nyolcadik kontinens csodái címmel nyílt meg Lantai-Csont Gergely fotókiállítása a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Madagaszkár élővilágából és természeti szépségéből ízelítőt nyújtó tárlatot Randrianasolo Lalarison Richard, a Madagaszkári Köztársaság tiszteletbeli konzulja, valamint prof. dr. Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója nyitotta meg.

A gyűrűsfarkú makik kifutójának szomszédságában helyet kapott fotókiállítás anyaga a fiatal természetfotós Madagaszkáron készített tizenötezer felvételének legjavát képviseli. A fotográfiákon megelevenedik a hat Magyarországnyi szigetország egyedülálló élővilága, amelynek számos képviselője egyébként az Állatkertben elevenen is megtekinthető. A kiállítást nyár végéig láthatja az Állatkert közönsége.

A Fővárosi Állat- és Növénykert kiemelkedő fontosságúnak tartja a madagaszkári élővilág és a madagaszkári kultúra bemutatását. A hatalmas sziget ugyanis Földünk fajokban leggazdagabb élőhelyeinek egyike, ráadásul az ott élő fajok többsége endemikus, vagyis a világon sehol másutt nem fordul elő. Emellett a madagaszkári-magyar kapcsolatok története – Benyovszky Móric révén – egészen a 18. századig nyúlik vissza. A városligeti intézményben 2010 óta külön állatház mutatja be a szigetország élővilágát és kultúráját, emléket állítva Benyovszky Móric személyének is.

Címkék