Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 8. Az év 129. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739411. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Pécs Beach Bécsben

Pécs Beach Bécsben
Infovilág

A Herrmann strandbárban (a képen) a Collegium Hungaricum magyar kulturális intézet a bécsieket a magyar kultúrfőváros, Pécs látogatására, kulturális kiruccanásra bíztatja. A jazz-előadások, a strandbárban fellépő dj-k és az irodalom éppúgy a program részét képezik, mint homokvárépítő verseny, lézer-show és gasztronómia. A dzsessz-együttesek Bécsről és Budapestről érkeznek, és ugyanott föllép Kassa, a 2013. év szlovákiai kulturális fővárosának fiatalokból álló dzsessz-zenekara is. A „Pécs Beach” május 14-én, pénteken DJ bodoo-val és Karuan dj-vel startol.

A „Vylyan” borászat hordóiból álló szoborkert, boroshordókból készült szerkezet, a strandbár állandó díszletének része. Ezt a szoborkertet mintegy 30 fős művészcsoport állította össze; a művészetet és a bort harmonikus szimbiózisban szeretnék bemutatni.

Péntek esténként lesz DJ-párbaj Pécs és Bécs között, szombatonként pedig déltől jazz-brunch-on vehetnek részt a látogatók. Holnap estet hét órától a „Signas Project” jazz zenekar koncertjével nyitják meg az estet. A „Signas Project” nyitókoncertje után lép fel DJ bodoo és Karuan. Május 23-án délután a „Writers in Residence” program részeként felolvasódélutánt szerveznek Raoul Biltgen (Luxemburg) és Milena Oda (Csehország) íróval.
 
Nemcsak az idei kulturális főváros, Pécs mutatkozik be Bécsben – a kulturális csere kétirányú. Június 11-én Graz Új Galériája (Neue Galerie Graz), a „Bruseum” lesz Pécs vendége. Pécs Janus Pannonius Múzeumában július 18-ig lesz látható az osztrák művész, Günther Brus műve. Ehhez tartozik a „Günther Brus és a pszichoanalízis” című szimpózium június 3-án és 4-én. Az idén augusztusban Pécsett már harmadik alkalommal rendezik meg az Ördögkatlan-fesztivált, ahol főként az etnóra és a világzenére helyezik a hangsúlyt. Augusztus 6-án Natasa Mirkovic de Ro és Matthias Loibner virtuóz mutatja be Pécsett az „Ajavar és Sterz” című előadását. A nyolctagú Grooveheadz balkáni zenekar pedig augusztus 8-án fűti fel a hangulatot.

Címkék