Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 27. Az év 118. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739400. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Expo, magyar pavilon: túl a százezredik látogatón

Expo, magyar pavilon: túl a százezredik látogatón
Infovilág

Wangék a magyar pavilonban.Csütörtök délelőtt fél 12 körül került sor az ünnepélyes köszöntésre. A Sanghajban élő Wang család hétköznapi szemlélődőként érkezett a pavilonba, nem sejtve, hogy különleges meglepetésben lesz része. Wangék a bejáratnál szokás szerint megálltak, körbenéztek, majd rövid sétát követően Szöllősi Katalin, a Magyar Pavilon igazgatóhelyettese és Visy Mária, a kiállítás igazgatója üdvözölte őket. Az idősebb hölgyet virágcsokorral, a fiatalasszonyt magyar zenei válogatás CD-vel, az ifjú apát magyar borral ajándékozták meg, a kisgyermek pedig a Gömböcöt 3 dimenzióban ábrázoló, lentikuláris képeslapot kapott.

A család – megilletődöttsége ellenére – nagy örömmel fogadta a szívélyes köszöntést. Később a helyszínen tartózkodó kínai rádióriporter is interjút kért a Wang családtól.

 A magyar pavilon a hét elejétől kezdve folyamatosan napi 10 ezernél több látogatót fogad, meghaladva ezzel az előző heti látogatottságot, dacára annak, hogy Sanghajban beköszöntött a monszun, ami gyakori és heves esőzéseket okoz.

Mindeközben a BBC már az Expo első napjaiban arról tudósított, hogy a teljes látogatószám egyelőre jóval elmarad a várakozásoktól. Összesen 70 millió – elsősorban kínai – látogatóval számoltak a szervezők a hat hónap alatt. „Ehhez 380 ezer látogatóra lenne szükség naponta, ám ez a szám az egyik legforgalmasabb napon is csak a 215 ezret érte el az Expo hivatalos honlapja szerint” – írja a BBC.

A megnyitó utáni kezdeti rohamok lecsillapodni látszanak, a magyar pavilon iránti nagy érdeklődés azonban örömteli módon egyelőre meghaladja a várakozásokat.

Címkék