Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Örökös mozgásban – Mosonmagyaróvárt is beveszi a Gebrüder Weiss

Örökös mozgásban – Mosonmagyaróvárt is beveszi a Gebrüder Weiss
Infovilág

A sajtóesemény házigazdái: Jürgen Bauer, Heinz Senger-Weiss, Thomas Schauer.A mindössze 36 éves Heinz Senger-Weiss úr, a konszern igazgatóságának tagja mondta el ma délben újságírók előtt, hogy a főváros környékén három helyen (Dunaharasztiban, Vecsésen és Szigetszentmiklóson) továbbá a keleti végeken Hajdúböszörményben már honos  Gebrüder Weiss Szállítmányozási és Logisztikai Kft. rövidesen, 2011 elejére Mosonmagyaróvárott is telephelyet létesít, ráadásul kettős céllal. Egyrészt a szállítási útvonalak megrövidítésére, másrészt egy (vagy több), egyelőre megnevezni nem kívánt fontos ügyfél tökéletes kiszolgálására. Amellett, hogy minden bizonnyal  milliárdos beruházásról van szó, mintegy harminc új munkahely is létesül általa, ami manapság különösen fontos tényező.

A Gebrüder Weiss (világszerte ismer rövidítéssel GW) egyébként is a célszerűséget messzemenően figyelembe vevő nagyvonalúsággal költekezik; három év alatt, 2011-ig térségünkben kereken 100 millió eurót fektet be mindenekelőtt kirendeltségek, raktárak építésébe, fejlesztésébe, bővítésébe. Emellett, saját hálózatának további kiterjesztése céljából cégeket vásárol(t) meg teljesen vagy részben (Aersped AG International; Freight Factory International AG; DescaTrans AG; MSV Verzollungen GmbH; Hellmann Worldwide Logistics; EuroCargo; Diehl Spedition GmbH. Ráadásul nem csupán Európában, hanem a távoli keleten is terjeszkedik: Weiss-Röhlig India (Tricon Shipping), East-West Logistics Co. Ltd. (Thaiföld), továbbá Japánban is. Folyamatosan dolgozik a Kína–USA közötti szállítási útvonalak fejlesztésén. Informatikai rendszere vízen, földön és a levegőben egyaránt kifinomult,

folyamatosan tájékoztatja a feladókat és megrendelőket a küldemények hollétéről... Csak egy példa: a frissen kézbesített csomag vagy rakomány feladója perceken belül értesülhet az átvételről azáltal, hogy a cég munkatársa a kézi vonalkódolvasó adatait az internetre küldi.

A pontosság és megbízhatóság mindenek előtt, hangoztatták a mai GW-sajtóesemény házigazdái, a már említett
Senger-Weiss úron kívül Jürgen Bauer kelet-európai regionális igazgató és Thomas Schauer magyarországi ügyvezető. A Gebrüder Weiss márkájának különösen erős pillére az évszázadok alatt kialakított munkakultúra, amibe az is beletartozik, hogy szolgáltatásaik révén mindig szerezzenek kisebb-nagyobb kellemes meglepetést az ügyfeleiknek. Ezzel is erősíthető a törzs-megrendelői kör, aminek a világszerte működő 137 kirendeltség 4461 munkatársa áll a szolgálatában. Naponta 2000, jellegzetesen narancssárga ponyvás gépkocsi rója az utakat, hogy vezetője mielőbb célba érkeztesse a reá  bízott javakat. Egy alapvetően regionális cég csaknem globális feladatkörrel. Hol van már az egykori lindaui futár!?

Ami a magyarországi tevékenységet illeti, álljon itt néhány jellemző adat: tavaly 215 073 tonnányi 748 885 (a húsz év alatt 3,5 milló tonna és nyolcmillió) küldeményt továbbított a "magyar" GW, járművei egymilliárd kilométert tettek meg, azaz 25 ezerszer kerülhették volna meg az Egyenlítőt a két évtized alatt.

Logisztikai és szállítmányozási szakkifejezések sokasága röpködött a mai tájékoztatón, amint mindenekelőtt a szaklapok munkatársait igyekeztek tájékoztatni gyűjtőforgalomról, raktár-logisztikáról. És közben megtudhatták az újságírók, hogy tavaly 8,7 milliárd forintos árbevételt ért el a magyarországi leányvállalat, igaz, csaknem hatodával kevesebbet, mint esztendővel előtte, mivel a GW sem tudta elkerülni a világméretű gazdasági válságot. A cég ez évben már növekedéssel számol, persze, ha a piac is ezt akarja.

A Gebrüder Weiss azonban derűlátó és készek a következő néhány évre szóló tervei. A többi között a terjeszkedésre Délkelet-Európa és a Balkán irányába, ahová máris járatok sokaságát indítja. Kilátásba helyezte Albánia és Koszovó "bevételét" is. Közben tovább fiatalít: saját soraiból igyekszik magasabb beosztásba helyezni a legrátermettebb munkatársait, akik belső pályázat révén léphetnek följebb a karrierlétrán. Hála a határok nélküli Európának, ma már magyar GW-sek állandó megbízással dolgozhatnak a cég svájci és ausztriai központjaiban. A többi között azon is munkálkodnak, hogy a küldemények még a mainál is gyorsabban jussanak el az európai és tengerentúli címzettekhez a Gebrüder Weiss "narancs-hadművelete" révén: irányvonaton, kamionban, repülőgépen vagy éppen hajón. Egy folyton mozgásban lévő szervezet igyekezetének köszönhetően.

A dunaharaszti logisztikai központ.

Címkék