Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Sportágválasztás – az idén nem csupán a fővárosban

Sportágválasztás – az idén nem csupán a fővárosban
Infovilág

Tavaly 18 ezer látogatója volt a Nagy Sportágválasztónak és több mint nyolcvan sportág képviseltette magát, az idén már a kilencvenet is meghaladja a sportágak száma. Igazi újdonság, hogy 2010-ben a rendezvény túllép a főváros határain, és tizenöt városban is megrendezik.

A rendezők joggal hivatkoznak arra, hogy Magyarország a lakosság egészségi állapotát tekintve az utolsók között kullog Európában, ezért is buzdítanak minél több embert a sportolásra. Nem elég a pálya széléről, vagy tévén nézni a sportot, ki is kell próbálni, kézbe kell venni a sporteszközöket. Aki – a szervezők reményei szerint – fiatal korában belekóstol a különféle mozgásformákba, kedvet kaphat a rendszeres sportoláshoz, és talán eltalál az illetékes sportegyesülethez.

A mostani, májusi rendezvényen ismét lesznek vizes medencék (kajak-kenu, sárkányhajó, vízilabda, szinkronúszás, élet- és vízi mentés stb.), sípálya, lovarda, mászófal, először lesz plasztik pálya a jeges sportoknak, továbbá az érdeklődők a küzdősportok és a labdajátékok sokaságával is megismerkedhetnek. Mindenki megtalálhatja a korához, erőnlétéhez, testfelépítéséhez leginkább illő sportágat. Érdekes bemutatókat, edzéseket láthat a közönség, és edzői jelenlét mellett minden sportágba bele is lehet kóstolni.

A kétnapos rendezvény első napjának (május 14.) délelőttjét az előre bejelentkezett, pedagóguskísérettel érkező óvodai, iskolai gyerekcsoportoknak tartják fenn a rendezők, ám délután már mindenki számára nyitottak a kapuk, a  szombat pedig teljesen a nagyközönségé, családoké. A szervezők azt szeretnék, ha a Nagy Sportágválasztón az óvodástól a nyugdíjas korosztályig mindenki megtalálná a hozzá leginkább illő sportágat, hiszen a sportot nem lehet sem túl korán, sem túl későn elkezdeni!

A rendezvényhez kapcsolódóan egyébként fotópályázatot is hirdetnek, amelynek témája sportágválasztó esemény. A pályázaton a helyszínen készített fotókkal lehet részt venni, hivatásos és amatőr fotósoknak egyaránt. A fotó(k) témája: a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvény – a helyszíni események megörökítése, olyan pillanatok megragadása, melyek visszaadják a rendezvény szellemiségét (pl. sport és ember kapcsolata, sportág kipróbálása, élsportoló–gyerek kapcsolata, a sport szépsége stb.), egyszóval tükrözik, hogy a sport élményt ad!A pályázat beküldésének határideje: június 15. (kedd), 16 óra. A nyertes, illetve kiemelkedő pályamunkákból a szervező nyilvános fotókiállítást rendez, illetve a tervek szerint 2011. évi falinaptárt készít.

Díjazás:
I. helyezett 150 000 Ft
II. helyezett  60 000 Ft
III. helyezett 40 000 Ft pénzdíjazásban részesül.
További részletekről, az egyes sportágakról az érdeklődők ITT tájékozódhatnak.

VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó: május 14–15., nyitva tartás: 9-17 óra között.
Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont (1106 Budapest, Maglódi út 12/a.)
A rendezvényre a belépés ingyenes! 

Címkék